Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Unitedspelare i landslagstjänst / Rashford nära förlängning / Boe Risa till VM

Under den gångna veckan har ett flertal Unitedspelare spelat landskamper. Här har ni en liten sammanfattning över deras prestationer. Utöver det verkar Rashford vara nära ett nytt kontrakt, Risa får följa med på VM och en “supporter” erkänner brott.

Mål för Elanga och en dubbel för Bruno – Unitedspelare i landslagen

Anthony Elanga med ett mål från bänken

Anthony Elanga har haft en minst sagt tuff säsong i Manchester där fått knapert med speltid. Men svensken är allt jämt med i Jannes trupputtagningar och fick göra ett inhopp i fredags i en vänskapsmatch mot Nya Zeeland.

Efter en svag inledning där kiwigrabbarna fick göra mål efter endast 7 minuter lyckades ändå Sverige gå in i halvtid med en 3-1 ledning efter 3 mål under första halvlekens avslutande 6 minuter. Elanga fick spela matchens sista halvtimme och fick visa av sin snabbhet på 3-1 målet som förkunnades med ett riktigt vasst avslut. “Det är viktigt för mig att komma in och göra mål, och ge Janne en ide om vilket lag han ska starta nästa match med“, säger Elanga som antagligen stärkt sina landslagsaktier ytterligare.

Imorgon väntar en match med riktig betydelse. Elanga möter nämligen Österrike med Rangnick och Sabitzer i spetsen i EM-kvalet.

Bruno gjorde två mot Bosnien

Bruno Fernandes kommer från en hejdundrande säsong och är såklart det första namnet på pappret i det portugisiska landslaget (över Ronaldo gissar jag på). Portugal har krossat allt motstånd såhär långt i EM-kvalet. Bland motståndet finns att hitta giganter som Luxemburg och Liechtenstein.

Bosnien var ju såklart det första riktiga testet och Brunos gäng gjorde det galant. Ett rätt så lamslaget gäng bosniaker kunde mest bara titta på när Portugal dominerade bollinnehavet och i det stora hela även matchen. Bernardo Silva fick öppna målskyttet och Bruno punkterade med en straff och ett mål på tilläggstid där han slingrar sig förbi en skara trötta och oanade bosniska backar. Ronaldo fick nöja sig med att bli mållös.

Maguire fick spela nittio

I en rutinseger mot Malta fick vi se 3 Unitedspelare representera England i EM-kvalet. Både Shaw och Maguire fick starta (Maguire spelade hela matchen) och Rashford fick agera som inhoppare. Maguire och Shaw kontrollerade Maltas anfall rätt så enkelt men Rashford fick nöja sig utan att göra mål.

Malta hölls till hela 0 skott under hela matchen och England dominerade som väntat tillställningen och åkte hem med ett 4-0 resultat och 3 poäng. Däremot fick England bara göra ett mål från öppet spel, resterande mål var 2 straffar och ett självmål från en olycklig maltes (som heter Apap, tydligen. Ap ap, Apap! Du ska ju göra mål i motståndarens nät!).

Sabitzer delade poäng

Österrike åkte till Kung Baoudoin-stadion i Bryssel i lördags för att ge sig på belgarna i EM-kvalet. Marcel Sabitzer fick inleda på bänken medan Ralf Rangnick drog i de österriska trådarna på tränarbänken.

Östterike gick in i halvtidspausen med ledningen efter att Orel Mangala klackade in ett riktigt läckert självmål. Sabitzer hade knappt spenderat en minut på plan innan Lukaku borrar in en boll i nät strax utanför straffområdet. Och där tog det stopp. En jämn och chansfattig match (varför känns det bekant?) som ger Österrike fortsatt gruppledningen.

McTominay och Skottland sänkte Haaland

En varm sommardag på Ullevaal slutade med kalldusch för norrmännen mot McTominay och Skottland. Det verkade som att Norge skulle slinka undan när Haaland ramlade enkelt i straffområdet i andra halvlek och satte en straff bakom Angus Gunn, men rättvisa skipades när slarvigt defensivt spel resulterade i två snabba mål för skottarna strax innan klockan slog 90. McTominay var högst inblandad i det andra målet; hans svepande boll in i straffområdet petades fram och tillbaka innan inhopparen McLean gjorde comebacken fullständig.

“Världens bästa anfallare” hade det tufft mot en backlinje bestående av bland annat Ryan Porteous och Jack Hendry. Haaland har det fortsatt tufft att borra sig in i sina landsmäns hjärtan med sina halvdana insatser i blårött. Norge har nu inte vunnit på sina senaste 5 matcher, och har bara 1 poäng på 3 matcher i EM-kvalet.

Rashford nära förlängning

Enligt Fabrizio Romano närmar sig Marcus Rashford en kontaktsförlängning. Rashford, vars kontrakt går ut nästa sommar, sägs vara väldigt nöjd med läget under Ten Hag och förhandlingarna sägs vara i slutstadiet.

Risa följer med till Oceanien

Vilde Boe Risa har haft två tuffa år i United där hon har haft det svårt att få jämn speltid. Men i Norge är hon allt som oftast given truppmedlem och det är nu bekräftat att hon kommer följa med sitt land till Australien och Nya Zeeland nästa månad för att spela VM.

Lisa Naalsund och Maria Thorisdottir missar uttagningen och får följa VM på hemmaplan.

“Not Enough”-supportern erkänner brott

FA Cup-finalen drabbades av en skandal då en bild på en “supporter” spreds på sociala medier. Mannen bar en Unitedtröja med trycket “Not Enough” i samband med siffran 97, en tydlig referens till Hillsboroughkatastrofen där 97 supportrar, många av dem från Liverpool, tragiskt miste sina liv.

Ljushuvudet visade sig vara 33-åriga James White och han finner sig åtalad för att ha “visat hotfulla eller kränkande budskap som troligen orsakat oro eller trakassering”. White är bannlyst från alla brittiska fotbollsmatcher i 4 år och tvingas betala böter på 1000 pund, samt tilläggsavgifter på ungefär 485 pund.

“Supportern” erkänner brott och log och skrattade när han befann sig i domstolen, utan att visa ett uns av ånger.

Kerolin närmar sig Manchester United

Vi har tidigare berättat om rykterna kring Kerolin, den brasilianska talangen som ryktas till United. Brasilianskan spelar sin fotboll i North Carolina i NWSL och en möjlig affär för United skulle vara kostsam.

Enligt nya rapporter verkar en transfer vara mer och mer sannolik. Dock så skulle en eventuell transfer äga rum under vinterfönstret, då jänkarna ska vara märkvärdiga och spela fotboll mars till november. Eftersom den amerikanska säsongen tar slut efter sommarfönstret stänger så skulle en eventuell värvning av Kerolin vara möjlig först i januari.

Barry på väg ut – ersättare ryktas

Uniteds massutflykt av damlagsspelare fortsätter. Sedan tidigare så vet vi att både Ona Batlle och Alessia Russo spelar fotboll på annat håll nästa säsong, men kontraktförhandlingar med Keira Barry står nu också still. Barry fyllde 18 förra veckan och kan nu skriva under på sitt första proffskontrakt.

Barry, en lovande ungdomsforward, finns med på Marc Skinners lista över spelare han gärna vill se vara kvar i laget men ett kontrakt ligger inte på bordet. Fyra andra klubbar sägs nu vara sugna på anfallaren, däribland Chelsea, Everton, Brighton och Bristol. På damsidan har kontraktförhandlingarna gått trögt, bland annat har Alessia Russos läger vädrat sin frustration över hur lång tid förhandlingarna tog och hur många mellanhänder de tvingades gå igenom för att få igenom sina krav.

Men United kikar efter ersättare. Både Katie Robinson från Brighton och 17-åriga Emma Watson från Rangers, som slagit igenom stort i Skottland, sägs vara av intresse.

Ut med O’Neil, in med Iraola

AFC Bournemouth lyckades klara sig i Premier League under tränaren Gary O’Neil, men han fick inte behålla jobbet. Körsbären bekräftar nu att O’Neil sparkas efter en säsong och istället tar Bournemouth in Andoni Iraola, som den här säsongen styrde Rayo Vallecano till en elfte plats i La Liga.