Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rashfords kontrakt är “bara en tidsfråga” / Unitedspelare i landslagen / Ny mittback pågång

Dagens Unitedsvep kommer med lite uppdateringar om Marcus Rashfords nya kontrakt, vi rapporterar även om några spelare som lirat boll med sina landslag under måndagskvällen samt kollar in nyheterna om en potentiell ny mittback för damlaget.

Rashfords kontrakt är “bara en tidsfråga”

Under gårdagens Unitedsvep så tog vi upp Fabrizio Romanos rapportering om Marcus Rashfords nya kontrakt. Nu har även James Ducker från The Telegraph verifierat att det nya kontraktet är nära att slutföras då en källa nära förhandlingarna beskrev det hela som “bara en tidsfråga”. Den överliggande känslan är att det nya kontraktet kan stå klart innan försäsongen tar vid.

Det kommande nya kontraktet kommer att göra Rashford till en av Uniteds bäst betalda spelare efter hans bästa säsong i karriären.

Unitedspelare i landslagen

Några Unitedspelare representerade sina länder under måndagskvällen.

Rashford gör mål på Old Trafford i 7-0 krossen

Det var roligt för Engelsmännen att spela fotboll på Old Trafford igår mot stackars Nordmakedonien som fick släppa in hela sju kassar under kvällen. Tre Unitedspelare fick visa upp sina bästa sidor på hemmaplan, Marcus Rashford nätade i 45:e minuten och Luke Shaw fick göra en assist till kvällens första mål från Harry Kane. Harry Maguire fick även vara med från start och hjälpte till att hålla nollan intakt.

Eriksen fick 90 mot Slovenien

Christian Eriksen startade på Danmarks mittfält och fick spela hela matchen när våra Skandinaviska grannar fick komma tillbaka från underläge i en match som slutade 1-1. Värt att notera är också att Danskarnas mål gjordes av Rasmus Höjlund, en spelare som Erik ten Hag och Manchester United har tittat noga på.

Ny mittback pågång

The Telegraph rapporterar att Manchester United närmar sig värvningen av 26-årige Gemma Evans från Reading. Klubben har riktat fokus på att ta in en vänsterfotad mittback inför nästa säsong och Evans uppfyller dessa kriterier.

Gemma Evans värvas in på en gratis övergång och det sägs att en deal kan vara klar tidigt i juli med tanke på de positiva förhandlingarna.

The Telegraph rapporterar även att värvningen av Evans kommer att bli den första av många nyförvärv efter att både Alessia Russo och Ona Batlle lämnat klubben under veckan som gått.

Klubbens uttalande om “supportern”

I gårdagens Unitedsvep så rapporterade vi att den “supportern” som bar en tröja med en avskyvärd slogan som hånade offren för Hillsborough-tragedin har dömts i domstolen för att ha “visat hotfulla eller kränkande budskap som troligen orsakat oro eller trakassering”.

Manchester United har nu gått ut med ett uttalande om situationen där klubben också annoserar att personen i fråga, 33-årige James White, har bannlysts från alla klubbens aktiviteter på obestämd tid. United avslutar sitt inlägg med ett tydligt meddelande.

Hån mot Hillsborough och andra fotbollstragedier är helt oacceptabelt och klubben kommer att fortsätta att stödja fasta åtgärder för att utrota det från spelet.

Ligamedaljer delas ut, 57 år senare

David Gaskell, målvakt för Manchester United mellan 1956 och 1969, fick igår äntligen sina ligamedaljer för guldsäsongerna 1964/65 och 1966/67. Detta då kriterierna för hur många matcher som måste spelas för att anses som ligavinnare har sänkts från 14 matcher till endast 5 matcher.

Läs mer om David Gaskell och planen att tilldela fler medaljer till alla berättigade spelare på manutd.com.

Gambisk U20 forward på radarn

Manchester United har rapporterats visat intresse för den Gambiske forwarden Adama Bojang som nyligen gjorde fyra mål i U20-VM och nämndes i turneringens lag. Anfallaren, som fortfarande spelar i Gambia för Steve Biko FC, har fångat uppmärksamheten hos många klubbar i Premier League, inklusive Manchester United.

Spelaren sägs dock vara mer intresserad av en flytt till Bundesliga då en anonym Tysk klubb sägs lagt ett bud på spelaren.

Ändringar till PL2

Premier League-klubbar har röstat för att ta in det schweiziska formatet för U-21 från början av nästa säsong. Denna ändring kommer att se alla 25 kategori 1-akademier ställa upp med ett U21-lag i samma liga nästa säsong, med upp- och nedflyttning mellan det nuvarande tvåskiktssystemet borttaget.

Denna modell är samma koncept som kommer att användas i UEFA Champions League från 2024/25.

Res med oss till Manchester!