Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United Bekräftar
Ramsey ger sig av

Manchester United har idag bekräftat att Emily Ramsey lämnar klubben då hennes kontrakt går ut i sommar.

Målvakten har spenderat säsongen på lån i Everton där hon fick vakta kassen i 8 ligamatcher samt i en ligacup-match. Ramsey är en egen produkt, född i Salford, som tillhörde klubben från 8 års ålder men valde 2017 att flytta till Liverpool för att skriva på sitt första seniorkontrakt då United saknade seniorlag. Den sejouren blev väldigt förståeligt kortvarig och efter ett år flyttade hon tillbaka till sin hemort och till Uniteds nyblivna damlag.

Ramsey fick göra sin debut i 2018-19 säsongen där hon fick spela 2 matcher i andradivisionen när United direkt blev uppflyttade till damfotbollens finrum. Sen dess har det blivit ett flertal lånesejourer, bland annat ett lyckat lån till Birmingham 2021-22. I United har hon mest fått spela andrafiol till Mary Earps. Totalt blev det 6 matcher i den röda tröjan för Emily Ramsey.

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Målvakten har delat ett meddelande till supportrar på hennes Twitter:

Det här är klubben jag har varit ett fan av hela mitt liv och som jag har spelat för sen jag var 8 år, så idag känns som en stor dag. Jag är otroligt tacksam till mina lagkamrater och staben som har hjälpt mig komma till den här punkten i mitt liv och supportrarna som har stöttat mig oavsett vart jag har befunnit mig. Dock så är det dags att gå vidare och jag är exalterad över att sikta efter nya mål. Jag är ledsen över att säga farväl men ser fram emot nästa steg.

Tack Emily för den här tiden, och lycka till i framtida ändamål!