Emily Ramsey

Målvakten Emily Ramsey är en produkt ur Manchester Uniteds akademi. Hon var a-lagsspelare i klubben 2018 till 2023. Mestadels reserv och ofta utlånad spelade hon sex matcher för klubben.

Emily Ramsey, född i november år 2000, inledde karriären i Manchester United. När hon blev för gammal för att spela ungdomsfotboll flyttade hon till Liverpool, då United på den tiden inte hade något damlag.

Snart skaffade sig United dock ett damlag och då flyttade Ramsey tillbaka. I Liverpool var hon lagkamrat med Siobhan Chamberlain, som också flyttade till United. I Liverpool blev det som bäst avbytarbänken för Ramsey.

Under debutsäsongen i United fick Ramsey primärt nöja sig med att vara reserv. Hon gjorde debut som inhoppare mot London Bees i februari 2019 och gjorde sin första match från start mot Millwall ett par månader senare.

Inför säsongen 2019/20 drabbades Ramsey av en armbågsskada. När skadan var rehabiliterad fick hon spela i en ligacupmatch. I januari skrev hon nytt kontrakt med United och blev samtidigt utlånad till Sheffield United för återstoden av säsongen. Hon hann emellertid bara spela en match innan säsongen avbröts på grund av covidepidemin.

Inför säsongen 2020/21 fick Ramsey nummer 1 i United. Hon fick speltid i Ligacupen men bröt ett finger i december. Efter rehabiliteringen blev hon i mars utlånad till West Ham för återstoden av säsongen. Lånet avslutades i slutet av april utan att Ramsey hade spelat en enda ligamatch för klubben. Tillbaka i United blev det ett par matcher på bänken under säsongsavslutningen.

Sommaren 2021 skrev Ramsey nytt kontrakt med United. Hon blev sedan utlånad till Birmingham City, där hon spelade 15 ligamatcher. Ett nytt lån följde säsongen 2022/23, då hon spelade åtta ligamatcher för Everton.

Emily Ramsey lämnade Manchester United på fri transfer sommaren 2023. Hon skrev därefter på för Everton.

Emily Ramsey har varit med i den engelska landslagstruppen men per sommaren 2023 har hon ännu inte gjort sin landslagsdebut. Hon var reserv på hemmaplan under VM 2023.

Ramsey har representerat Englands U17, U19 och U21. I augusti 2018 var hon reservmålvakt i det engelska U20-landslag som tog brons i VM.

Spelarkaraktär

Emily Ramsey spelar som målvakt. Hon är en atletisk målvakt med progressiv spelstil och en förmåga att göra stora räddningar.

Rekommenderad läsning

 • Damerna: Chamberlain, Ramsey, Bentley, Harris och Greenwood

  Damerna: Chamberlain, Ramsey, Bentley, Harris och Greenwood

 • Ramsey ger sig av

  Ramsey ger sig av

Senaste artiklarna om Emily Ramsey

 • Två från startelvan bland löjligt många spelarförluster

  Två från startelvan bland löjligt många spelarförluster

 • Maguire-budet nekas / Sent fokus på Amrabat / Baskien för van de Beek

  Maguire-budet nekas / Sent fokus på Amrabat / Baskien för van de Beek

 • Ramsey ger sig av

  Ramsey ger sig av

 • Ingen Le Tissier i Englands trupp / United på målvaktsjakt / Elanga på väg bort?

  Ingen Le Tissier i Englands trupp / United på målvaktsjakt / Elanga på väg bort?

 • Andra delen av Ten Hags presskonferens / Nomineringar på damsidan

  Andra delen av Ten Hags presskonferens / Nomineringar på damsidan

 • Halvtidssummering med mersmak

  Halvtidssummering med mersmak

Biografin uppdaterad i augusti 2023 (uppdateras på säsongsbasis).