Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Onana på Carrington / Zion närmar sig / Mainoo får chansen

I dagens nyhetssvep tar vi upp att Erik ten Hag hyllar Onana och att Kobbie Mainoo lär få chansen nästa säsong. Men det blir även en hel del transferrykten från mer eller mindre trovärdiga källor. 

Erik ten Hag hyllar Onana

Erik ten Hag har i en intervju med Manchester United förklarat varför André Onana var klubbens primära målvaktsmål. I intervjun säger ten Hag bland annat att “Viktigast för en målvakt är att inte släppa in mål och det gör han inte ensam. Man behöver en väldigt bra defensiv organisation. Den primära uppgiften för en målvakt är att inte släppa in mål. Men nuförtiden kräver fotbollen att man är duktig med fötterna och kan spela ut bollen från målvakten, detta är en kvalitet som André har, så ja, vi är självklart väldigt glada.”

Ten Hag berömmer även Onanas sociala förmåga “genom hans fysiska närvaro och hans personlighet så ser man hans sug på att vinna. Han hade en väldigt bra relation med Martinez i Ajax, vilket är väldigt viktigt. Du måste ha dem sociala kunskaperna och kunna kommunicera för att komma till den högsta nivån kraven i Premier League är otroligt höga, speciellt i Manchester United”

 

Bailly förhandlar med Saudi

Marc Mechenoua rapporterar att Bailly, som United aktivt arbetar med att sälja, förhandlar med Saudiarabiska Al-Nassr. Al-Nassr eller som klubben i folkmun kallas “Ronaldos-klubb”. Mechenoua säger att Ronaldo och Bailly hade en god relation och detta skall vara något som talar för en affär. Det är oklart om Mechenoua faktiskt vet något om en affär eller om det är en lätt koppling att göra mellan Ronaldo och Bailly, Uniteds uppenbara vilja att sälja spelaren och att ett rykten om United skapar stor interaktion.

 

Leon och Riviere startade

Jayde Riviere och Adriana Leon fick båda två chansen från start i Kanadas VM-premiär mot Nigeria. Adriana Leon blev utbytt i den 64e minuten medans Riviere spelade fram tills den 71a minuten. Matchen slutade 0-0 vilket innebär att Kanda ligger på en delad andraplats med Nigeria i en grupp som toppas av Australien och i botten återfinns Irland.

Mainoo får chansen

Steven Railston på Manchester Evening News rapporterar att klubben meddelat den unge mittfältaren (född 2005) att han ses som en del av Erik ten Hags A-lags trupp inför nästa säsong och inte kommer lämna på lån. Mainoo skrev skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2027. Mainoo ses av många som nästa säsongs stora hopp när det kommer till ungdomssspelare.

 

Zion Suzuki närmar sig United

Den talangfulle målvakten Zion Suzuki har under ett tag ryktas till United. Nu kommer uppgifter från Marco Molla att Zion Suzuki är väldigt nära en övergång till Manchester United. Molla rapporterar även att om en övergång skulle ske så är tanken att Suzuki skall vara en del av A-laget. Mollas trovärdighet är oklar så uppgifterna bör tas med en nypa salt.

Suzuki är född år 2002 i USA, men spenderade merparten av sin uppväxt i Japan som är hans moders hemland. Den unge målvakten spelar för närvarande för Urawa Red Diamonds och har gjort en match för den japanska A-landslaget.

 

Onana på Carrington

Igår blev det officiellt att André Onana ansluter till klubben, något vi rapporterade om. Under dagen skickade Manchester United ut en video där Onana anländer till klubbens träningsanläggning i Carrington. Det är svårt att bedöma när exakt videon är inspelad då det rapporterats från vissa håll att Onana redan skall vara påväg till lagets turné i USA. På videon syns Onana bära en tröja som har samma färger som den som ryktas vara nästa säsongs bortaställ.

Res med oss till Manchester!