Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen officiellt
André Onana klar för Manchester

Så har Manchester United fått sin nya målvakt. På torsdagskvällen bekräftas att André Onana ansluter till klubben från italienska Inter.

Onana har signerat ett femårskontrakt, med option för ytterligare ett år. Övergångssumman rapporteras landa på 55 miljoner euro, varav fyra miljoner i prestationsbaserade klausuler.

Övergången gäller under förutsättning att den godkänns internationellt, vilket förstås är en ren formalitet.

Nu 27 år gammal föddes André Onana i den kamerunska byn Nkol Ngok (324 invånare år 2005, enligt franska Wikipedia, byn är inte förärad med någon engelsk artikel) våren 1996. I tidig ålder fick han utbildning på Samuel Eto’o Academy. Därefter, 2010, blev det Barcelonas akademi, där han blev kvar till 2015, om än han var på lån i Cornellà och Vista Alegre.

Något seniorlagsspel blev det aldrig i Barcelona. Seniorkarriären skulle han istället inleda i Ajax. Han kom till den nederländska storklubben i januari 2015. Han spelade för Jong Ajax i en och en halv säsong innan han slog sin i a-laget. Onana vann ligan tre gånger och cupen ett par gånger Ajaxspelare. Under tiden i Ajax var han avstängd för dopningsbrott i nio månader. Själv hävdar han oskuld och menar att han tog sin frus medicin av misstag.

Förra året lämnade han Ajax för Inter. Nu packas flyttlasset på nytt, då han återförenas med Erik ten Hag i Manchester United.

Onana har gjort 34 landskamper för Kamerun, men vi behöver inte oroa oss för att han ska försvinna under Afrikanska mästerskapen. Han har nämligen avslutat landslagskarriären.

André Onana säger:

Att komma till Manchester United är en otrolig ära och jag har jobbat hårt hela mitt liv och överkommit många hinder för att komma till detta ögonblick. Att kliva ut på Old Trafford för att försvara vårt mål och bidra till laget kommer att bli ännu en fantastisk upplevelse. Det här är starten på en ny resa för mig, med nya lagkamrater och nya ambitioner att kämpa för.

Manchester United har en lång historia av otroliga målvakter, och jag kommer nu ge allt för att skapa mitt eget arv under de kommande åren. Jag är exalterad över möjligheten att återigen få med Erik ten Hag, och jag kan inte bärga mig att göra mitt för att bidra till framgången jag vet att han är fast besluten att leverera i denna fantastiska fotbollsklubb.

John Murtough, fotbollschef, säger:

André var vårt förstaval att bli ny målvakt för Manchester United, med exakt rätt profil av tekniska egenskaper och personlighet. Efter att ha uppnått framgång under hela sin karriär vet vi att André ytterligare kommer att bidra till den vinnarmentalitet vi bygger i vår trupp.

Han är redan en av världens bästa målvakter och vid en ålder av 27 är vi övertygade om att han kan utvecklas ytterligare under de kommande åren.

Vi noterar att Onana idag presenteras utan bilder på honom i Unitedkläder. När han ansluter till truppen i USA är heller inget som omedelbart bekräftas.

Välkommen till Manchester United, André Onana!