Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Brighton & Hove Albion 1-3
Hemmaborgen rasade samman

Det blev tyvärr Brighton & Hove Albion, som lyckades ta sin fjärde raka seger mot Manchester United, som också bröt den långa förlustfria sviten på Old Trafford. Det känns såklart något uppgivet när poängen så väl behövdes och när “oturen” och VAR hjälpte till att grina oss i ansiktet mot Arsenal senast. 

På sociala medier tvistar de lärde om hur dålig insatsen var och hur mycket som beror på tillfälligheter och marginaler. Det går aldrig att se saker i svart och vitt naturligtivs och det är ingen analys eller expert som har samtliga rätt. Ändå går det inte att komma ifrån att Manchester United stundtals såg utspelade ut av ett kontrollerande Brighton. Det hjälper då föga om Rashford ser pigg ut en mot en och har en stolpträff och nästan en assist till Højlund. Med facit i hand hade vi nog förlorat även om Højlund fått debutera med ett mål.

Vi kan också börja prata om de viktiga skador som finns i laget och alla de bekymmer som finns runt om. Det är självklart inte harmoni och optimala förutsättningar för oss United just nu, den saken är klar. Men åter igen, vi måste erkänna att laget inte ser tillräckligt bra ut, inte minst vad gäller kontroll i possession och målskytte.

Nu ska vi då åka till Tyskland för svårast möjliga match på onsdag. Det blir en stor utmaning, samtidigt som saker måste vända. Igår eftermiddag rasade definitivt hemmaborgen Old Trafford samman, åtminstone tillfälligt.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkter från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

På presskonferens efter match fick Erik ten Hag svara på frågor om bytena, särskilt då Martial mot Højlund och betonade då att det är bra att fansen visar en reaktion, en signal att de gillar dansken. Men han sa också att de måste vara försiktiga med Højlund som inte kan spela en hel match ännu. Han försvarade åter igen Martial som han menar kommer bidra mycket framöver.

I övrigt handlade presskonferensen mest om Ten Hag är orolig för uteblivna resultat och om det är läge att prata om en kris redan nu. Erik ten Hag ville inte prata om någon kris men erkände såklart att alla måste se sig i spegeln och börja visa karaktär, att saker måste bli bättre och utvecklas. “Vi ska vara besvikna och irriterade, standarden i United är hög och vi måste vinna matcher”.

Han menade också att laget haft en del otur med marginaler emot sig, men att det handlar om att fortsätta följa regler och principer för att vända trenden. På frågor om hur vissa lag kan se så bra ut trots betydligt färre och mindre kostsamma värvningar sa Ten Hag att alla spenderar mycket pengar, och att priser ibland drivs upp av namnet Manchester United.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Den negativa trenden fortsätter

Res med oss till Manchester!