Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Seriestart: Sämsta köpen sen Fergie

För inte så länge sen kunde jag göra listor om vilka fiaskoköp både city och Liverpool gjorde år ut och år in, medan United hela tiden lyckades fixa rätt spelare till rätt plats.

Det känns som i går. 

Nu är rollerna helt ombytta. Manchester United lyckas alltså slänga upp mer än två fucking miljarder på två spelare som nu inte ens får träna med laget. 

Vi börjar den här nedräkningen med plats #11 i elvan med de största misslyckandena United gjort på transfermarknaden sen Den Gamle valde att ta hissen upp på läktaren. Villkoren: Transfersumma, status och förväntningar smälter samman till en position på listan. Bastian Schweinsteiger uppfyller liksom bara två av kriterierna, till exempel, och kommer därför inte med. 

Först ut: 

11) Eric Bailly – 450 miljoner kronor, Villarreal 2016

Ivorianen var ett överraskande nyförvärv när nye managern från Portugal valde att punga ut den enorma summan för 22-åringen. Sju år och ett mål senare kan vi konstatera att han spelat 70 matcher för klubben och varit med i 30 procent av ligamatcherna sen han skrev på och det är inte bara för att han varit utlånad – utan för att han varit skadad så otroligt ofta. När man såg Bailly i startelvan var man inte bara förvånad, utan man visste också att det inte skulle bli 90 minuter. 

Däremot går det liksom inte att vara arg, besviken eller irriterad på Bailly så det är lite motvilligt jag lägger honom här. Han hade en spelstil som var så märklig att det startades twitterkonton enbart dedikerade åt hans märkliga tilltag på planen. Det kunde komma dribblingar i eget straffområde, rabonas, tacklingar i midjehöjd och även utanför planen var han en stor personlighet. Fråga bara Zlatan. 

En halv miljard är kaffepengar nuförtiden men för sju år sen var det fortfarande en ansenlig summa att lägga ut, framförallt på en mittback. Med facit i hand är det inget annat än ett gigantiskt misslyckande att få ut så lite av så mycket. Han var alltså 22 år när han kom och 28 när han lämnade och borde alltså peaka typ nu. I stället hänger han i Besiktas och undrar säkert inte alls vad det var som hände eftersom han känns som en personlighet som bara accepterar och går vidare. 

Det gör vi också, efter den här listplaceringen.

Sjukt nog finns det tio värre transfers att tala om.