Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En ytterst märklig match i Bayern

Vi som räknade med förlust i Bayern kan knappast kallas pessimister, utan snarare realister. 

Men 4-3 var det nog väldigt få som hade räknat med. 

Det var en ytterst märklig match.

Mums!

 • Tre mål i München är ju på papperet fantastiskt. Det är typ tre lag som gjort det under de tio senaste åren i CL-sammanhang. 
 • Rasmus målskytte är i gång. Målet påminde till stor del om det bortdömda mot Brighton. När han hittat orken och formen hoppas jag att det är en framtida målspottare vi har fått. Men the jury is still out i några månader till. 

Matchen:

 • Det var en märklig tillställning. United inledde i vanlig ordning piggt, med hög press och intensivt tempo, för att därefter lägga ned detta. Mitt i halvleken tog Bayern över och United satte sig lågt, varefter det blev 1-0 direkt. Sen var känslan från det att hemmalaget visste att dom skulle vinna, medan gästerna visste att dom skulle förlora. Så fort United trodde att dom kunde störa tyskarna, gick tyskarna upp och gjorde mål igen. Det var som att Bayern hade en växel till när det behövdes. 
 • Försvarsspelet var än en gång i fokus hos United. Onana kastade in första målet och vid andra målet orkade vare sig Eriksen eller Casemiro jobba hem. 

Mediokert:

 • Spelet. Det är lite som Scholes säger: Truppen är starkare, men frågan är om den är bättre? Nu saknas visserligen sex-sju potentiella startspelare, men de har å andra sidan varit med tidigare under säsongen. 
 • Casemiro gjorde som bekant två mål, vilket ska lyftas (framförallt det första som var både otroligt och märkligt) men i övrigt såg han lika seg ut som han gjort under säsongsupptakten. 
 • Hans mittfältskollega Christian Eriksen hade kanske en ännu mer beskedlig insats. Minns bara hans minuter efter att landsmannen hade reducerat: Eriksen tror att han har oceaner av tid, tappar bollen, Bayern ställer om och fixar en hörna och i samband med hörnan tar Eriksen bollen med handen och matchen är stängd igen. Gissningsvis är dansken inte tänkt som en startspelare när (om) hela mittfältet är skadefritt. 

Annars:

 • Från (nästan) ingenstans fick Facundo Pellistri chansen från start, vilket varit efterlängtat av många. Uruguayanen fick ett drömläge tidigt i matchen men vägde alldeles för lätt när målet var öppet. Utöver det hade han väl ingen drömdebut direkt. 
 • Garnacho fick inte många minuter den här gången heller. Undrar vad som ligger bakom det. Bara det inte är något strul med ytterligare en ytter i United.

Noterat är också:

 • Det var så kul att se Højlund i samband med att CL-hymnen spelades. Han bubblade av glädje! Kanske inte så konstigt när man älskat ett lag hela sin uppväxt och så plötsligt står man där och ska spela i den finaste av de europeiska turneringarna för just den klubben. 
 • Dräkterna är märkliga. Ser ut som pyjamasar. 
 • Tre målvakter på bänken är ju bara löjligt. 
 • Burnley på lördag härnäst. Turf Moor är den perfekta platsen för att visa att United inte är ett lag som förlorar FYRA matcher i rad.