Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Burnley - Manchester United 0-1
Ett steg i rätt riktning

Efter tre raka förluster (något som inte hänt på fyra år) har United funnit balansen igen, även om United just nu balanserar på en styv lina. Spelmässigt var det inte helt övertygande, men en bortavinst på Turf Moor är inte alltid lätt att bärga hem. Jag är nog inte ensam när känslan som dominerar är lättnad över att äntligen få tre poäng att glädja sig åt.

Om United hade förlorat ytterligare en match i rad hade en 62 år gammal ”svit” brutits. Vi får nämligen gå tillbaka till 1961 för att hitta senaste gången United förlorade fyra matcher i rad. För perspektiv: Yuri Gagarin blev den första mannen i rymden, The Beatles spelade på Cavern Club för första gången, och Berlinmuren började byggas. Det hade varit körsbäret på toppen av en slaskvatten-sundae. Men United ville annat.

Skador lägger sig på hög, det är oråd inuti klubben, spelare stängs av, och vi kan inte vinna borta. Nu kan vi åtminstone stryka den sista från den olustiga listan. Och med flera spelare (förhoppningsvis) på ingång nästa vecka kanske kurvan pekar uppåt. Åtminstone en spelare har återhämtat sig: nämligen Sofyan Amrabat, som fick känna Old Traffords gräs under dojorna för första gången igår. Marockanen registrerade knappt en bolltouch på de få minuterna han var på planen, men att en så spännande spelare äntligen registrerar ligaminuter lyfter stämningen. Att Bruno får göra ett helt fantastiskt mål (jag tror jag klistrade in rätt länk?) var också nyttigt för själen, och sådana stunder behövs för att påminnas om just hur bra han är på sin dag och exakt hur viktig han är för det här laget.

Jag ska vara försiktig att inte lägga för mycket vikt i att vinna mot just Burnley, som ännu inte vunnit en match den här säsongen, men en vinst är en vinst och en förlust hade gått att jämföra med en dödsstöt. Att bryta en ”svit” som är lika gammal som The Beatles känns inte likt United överhuvudtaget. Vi är trots allt kungarna av sviter som spänner över flera generationer.

Vad man kan ta med sig från gårdagens match är att United har det fortsatt svårt att dominera matcher. En motståndare som Burnley som gillar att hålla i bollen och skapa längs kanterna är en mardrömsmotståndare för det här Unitedlaget. Varje seger den här säsongen har känts krystad, som att varje spelare har nyttjat precis all bensin i tanken, utan att ha någon över till nästa match. Vad det beror på; om det är skador, avsaknad av vissa spelartyper, mentaliteten i laget eller en cocktail av alla tre är en diskussion som behöver tas.

Höjdpunkter

Som alltid finns höjdpunkter att ta del av på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

  • Den här matchen var en ”måste vinna-match”. Man märkte på laget i omklädningsrummet att det kändes av. Det var en bra laginsats.
  • Det var ett fantastiskt mål av Bruno. Briljant passning, briljant rörelse och ett briljant avslut.
  • Mycket går emot oss för tillfället, som skador och domarbeslut. Men det är tur att vi har en karaktär som Jonny Evans i truppen, som kliver in och är lugn och sammansatt. Evans har en bra samling färdigheter. När mycket går emot en är det bra att ha en karaktär som kan hjälpa laget att studsa tillbaka.
  • Ten Hag plockade in Evans när han tränade med ungdomslaget och skrev ett kontrakt då han kände att Evans kunde bidra till laget. Idag såg vi hur viktig han kan vara.
  • Pressen fungerade bra igår, vår tränare var särskilt nöjd med Hannibal och Højlund i det avseendet, och deras samarbete med Bruno och Rashford. Vi kontrollerade matchen på det sättet. När Burnley vann tillbaka bollen så skötte sig Hannibal väldigt bra i omställning.
  • Det är väldigt bra stämning i laget. När vi försvarar med 11 man är vi väl organiserade och det är det som gjorde oss svåra att slå förra säsongen, och när det fungerade mot Burnley är det ingen slump att laget åkte hem med en hållen nolla.
  • Garnacho fick inte hoppa in då vår tränare var nöjd med hur laget spelade och eftersom det bara var 1-0 ville inte Ten Hag rucka på laguppställningen. Energin och konditionen i laget fanns fortfarande kvar.
  • Att matchen var en ”måste vinna-match” har inget att göra med ”pressen” Ten Hag känner. Den har media skapat. Man måste vinna varje match. Som spelare i United måste man inse det.
  • Reguilon var egentligen sjuk men ville spela. Det visar på hur väl sammansvetsat laget är.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Sagan om Jonny Evans återkomst