Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En match helt utan plus

Visst exploderade dansk dynamit på Old Trafford. Tyvärr var det gästerna som stod för smällen.

Manchester United av i dag är oftast ingen vacker syn. 

Fyra förluster på sju första ligamatcherna är ingenting annat än skandalöst dåligt. 

Plustecken:

 • Nope. 

Inte hemskt:

 • Unitedspelarna hade i alla fall mycket boll och slapp jaga den matchen igenom. 
 • Mason Mount gjorde ändå sin piggaste insats i en Unitedtröja, framförallt i första halvlek. 

Illa:

 • Marcus Rashford är lika kall som han var het förra säsongen. Ett mål så här långt under säsongen och då har vi redan knatat in i oktober. Mot Palace kom han inte ens till avslut på mål. Bänken nästa? Nej, juste, vi har ju inga andra. 
 • Casemiro mål toppa den interna skytteligan, men någon urkraft defensivt på mitten är han definitivt inte den här hösten. Efter varningen spelade han lite för sig själv mot Palace och är så här långt knappt en skugga av fjolårsformen, innan avstängningarna. 

Bedrövligt:

 • Spelet i stort. Vad spelar det för roll att man har bollen 85 procent av tiden om man ändå inte lyckas få in den i nät? Från säsongens bästa insats till lika beskedligt som vanligt på bara fyra dagar, och dessutom med samma motstånd på andra sidan. Så mycket som påminner om Dödgrävaren van Gaals fotboll. Den där fotbollen som gjorde att man hellre sov än slog på tv:n när United spelade. 
 • Passningsspelet sista tredje- fjärdedelen lämnade en hel del i övrigt att önska, som så ofta. I första halvlek slutade det med att Amrabat stod och slog crossbollar i stället. Och så börjades det om. 

Frågetecken:

 • Hur kan avslutningarna vara så bedrövliga? United hade flera fina lägen att göra mål, men vare sig Højlund, Bruno eller Mount lyckades med det svåraste som finns i fotboll, från lägen de borde klara av. 
 • Den ständiga frågan: Vad gör United egentligen på träningarna varje vecka? 

Anmärkningsvärt:

 • Amrabats förkärlek för att jaga bollen liggande, med händerna, vad var det? Läge att sluta med direkt. 
 • Om man tycker att det är sjukt att vi fortfarande har Anthony Martial att sätta in när det ska jagas mål, vad ska man då säga om att ten Hag slänger in Harry Maguire och Donny van de Beek i 87:e, vid ställningen 0-1 hemma mot Crystal Palace? Alltså, man kan inte göra annat än att skaka på huvudet. Eller gråta. Eller bli förbannad. 

Allra sist:

 • Visst, United är och har varit skadedrabbat i inledningen: Men det är dels inget nytt fenomen, och dels ska klubben som kallar sig världens största kunna vara förberedd på allt (kanske inte att alla tre vänsterbackar är borta). Det är således ingen ursäkt för den usla säsongsinledningen. 
 • När vi i vår kliver in på 11 år utan en ligatitel är frågan om vi kommer att toppa den förra vändan med 26 titellösa år? Så kan det väl ändå inte bli? Eller? 
 • Erik ten Hag sitter knappast löst i och med detta. Däremot lär hans position bli omöjlig om kaoset runt klubben fortsätter alltför länge.