Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Aston Villa - Manchester United
Ett tufft inledande prov, men premiärkänslan är god

Vi har vänt blad i kalendern och det betyder inte bara ny månad, det innebär också att Manchester United damer ska premiärspela! Idag tar man sig an Aston Villa nere i Birmingham, och det lär inte bli någon enkel uppgift för Marc Skinners gäng.

Earps
Blundell, Le Tissier, Turner, George
Ladd, Zelem
Garcia, Toone, Galton
Geyse

United slutade tvåa förra säsongen, bara två poäng ifrån suveränen Chelsea. Ett par placeringar bakom, närmare bestämt på femteplats parkerade Aston Villa. Best of the rest, så att säga.

Det är därmed en tuff uppgift som väntar för United idag. Det vill till att backlinjen tillsammans med Mary Earps i målet håller tätt och att de offensiva spelarna har siktet rätt inställt. Bakåt kan det naturligtvis inte kännas mer tryggt än att ha världens bästa målvakt mellan stolparna. Men hur motiverad är hon egentligen i United?

Framåt har nyförvärvet Geyse från Barcelona (för övrigt klubbens dyraste värvning någonsin på damsidan) har sett pigg ut, så även Leah Galton och Ella Toone. Vad gäller Geyse och förväntningarna på henne så måste de tillåtas vara ganska höga, då hon mer eller mindre är Alessia Russos ersättare.

Toone är viktig för Uniteds offensiva spel. Målskyttet var dock något som svek förra säsongen.

För att United ska fortsätta utmana där uppe, och förhoppningsvis ha samtliga lag bakom sig, krävs det att de ovan nämnda spelarna etablerade levererar. Toone hade en tämligen blygsam målskörd förra säsongen med endast tre ligamål. Galton var å sin sida bättre med tio ligamål och snittade ett mål varannan match. Även Nikita Parris hade ett okej målfacit, men många kom i cupmatcherna från hennes sida. Idag inleder hon dock på bänken.

Ett av de mest intressanta namnen i truppen är det japanska nyförvärvet Hinata Miyazawa, som är en skicklig offensiv spelare. Hon lär göra stor nytta och bidra med en del poäng. Idag inleder mittfältaren på bänken.

Manchester Uniteds lag

Aston Villas lag

Införläsning

Upp till bevis direkt

Det är dags för utmanarna att bli vinnare

Res med oss till Manchester!