Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ratcliffe siktar på minoritetsägande / Sancho tillbaka till Dortmund? / Spridda rykten om mittback

Tisdagens nyhetssvep innehåller nya uppgifter om Ratcliffes försök att köpa delar av Manchester United. Nya uppgifter också om Jadon Sanchos eventuella återkomst till Tyskland. Därutöver lite rykten om mittbackar in och uttagningar av ungdomar till U-landslagsspel.

Ikväll väntar Galatasaray i Champions Leauge. 

Ratcliffe siktar på minoritetsägande

Vi har med vånda följt turerna kring en försäljning av Manchester United och vilka uppgifter som går att lita på är svårt att säga. Nu kommer uppgifter från Mark Kleinman att Sir Jim Ratcliffe försöker driva igenom affären genom att köpa en minoritet av aktier, inkluderade lika andelar av typ A (publikt tillgängliga på New York Stock Exchange och typ B (de Glazers äger).

Det skulle enligt uppgift innebära att Ratcliffe söker ett aktieinnehav på cirka 25%. Detta förslag innebär dock sannolikt att Glazers behåller kontrollen av klubben. En hel del osäkerheter finns i uppgifterna, bland annat i vilken mån Glazers är involverade is samtalen och om Ratcliffe kommer att investera i klubben som minoritetsägare.

Sancho tillbaka till Dortmund?

Rykten och uppgifter om Sancho kommer från och till. Ingen framgång tycks nås mellan Sancho och Erik ten Hag och vi har tidigare kommit med uppgifter om att en återkomst till Tyskland och Dortmund kan vara aktuell. Nu hänvisar bland annat Florian Plettenberg till uppgifte som säger att Sancho och Dortmuds coach Edin Terzíc har tät kontakt.

Jadon Sancho sägs vidare ha bestämt sig för att göra allt för att lämna i januari.

Spridda rykten om mittback

I Manchester Evening News blog ser vi lite nya rykten. Det handlar främst om en potentiell ny mittback, en position där vi varit lite tunna med skador och tidigare rykten om Maguire ut.

Namn som förekommer i samband med kommande januarifönster är 23-årige mittbacken Jean-Clair Todibo från Nice och det franska landslaget samt bekante Matthijs De Ligt som tycks sitta på bänken i Bayern München efter att ha lämnat Juventus (tidigare Ajax).

Ungdomar i landslagsspel

Tre ungdomar från Uniteds akademi är uttagna till Skottlands U19-trupp inför möten med Spaniens u-landslag. De uttagna spelarna är Louis Jackson, Jack Kingdon och Malachi Sharpe. Senare under oktober kommer laget möte Irland och Portugal.

Till Norges U19-lag ansluter Isak Hansen-Aarøen. Norrmännen möter Österrike den 12 oktober och Italien den 17:e oktober.

 

Res med oss till Manchester!