Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Brentford 2-1
Kritiserade McTominay stor hjälte på Old Trafford

Det blev ett sanslöst drama på Old Trafford igår och när undertecknad så smått hade börjat skissa på hur det skulle uttryckas att Manchester United för första gången hade förlorat tre matcher i rad sedan Premier Leauge-erans start, så kom kritiserade Scott McTominay och vände hela steken.

Fernandes använde ordet lättnad direkt efter match, och nu är det nästan skönt med ännu ett speluppehåll för att samla krafterna. 

Som vi skrev i våra spelarbetyg var denna matchavslutning något som inte går att regissera. Åter igen var frustrationen mycket stor när vi inte lyckades skapa chanser mot ett motstånd som inte avskräckt i ligan den senaste tiden. Inte nog med det, så kom ett rejält misstag (för visst var det så) av André Onana igen och plötsligt var krisen allt djupare.

Mason Mount var bra senast och idag trodde jag han kunde stänka dit en balja eller två, men inte då. Inte heller Christian Eriksen som kom in och la fina passningar i djupled senast gjorde någon glad under gårdagen.

Casemiro då, hmm… Det är svårt att sätta fingret på vad som hänt med brassen denna säsong. Det är nästan så man längtar efter landsmannen Fred som åtminstone visade stor glöd och passion när svåra situationer uppdagade sig. Missförstå mig rätt, Fred duger inte på Uniteds mittfält men det gör heller inte Casemiro just nu. Vi hoppas uppehållet nollställer förra årets mittfältsgeneral och att nästa “programmering” är bättre.

En annan som fått hård kritik för att inte platsa i United under många år är skotten McTominay. Han har absolut fått välförtjänt kritik för att inte uträtta så mycket på planen när han fått chansen, men han har också den där glöden som ibland flammar upp när hopplösheten infinner sig. Gårdagen visade oss definitivt denna glöd som flammade upp till en riktigt eld, två mål av bara farten i matchens slutskede. I efterhand kan det visa sig ha varit två mål som ändrar på en hel del av Uniteds framtid, men en sådan analys får vänta ett tag.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkter kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Det var en tung presskonferens som såg ut att vänta Ten Hag innan Scott McTominay kom in på planen. Det blev nu istället något annat. Ten Hag fick såklart svara på McTominays mentalitet och styrka och betonade då att McTominay är “United rakt igenom”, till själ och hjärta. Hela omklädningsrummets tro och relationen till fansen lyftes också upp under presskonferensen.

Instruktionerna var att McTominay skulle in i boxen och det visade sig vara ett smart drag. Det tog tid att få in tillräckligt med spelare i boxen enligt Ten Hag men det skedde till slut. Att ta ut Casemiro hade ett syfte att “få till mer fotboll”, mer kreativ uppbyggnad i det offensiva spelet enligt Ten Hag.

Ten Hag betonade trots mångas kritik att laget hade kontroll på matchen utan att de skapade särskilt mycket under första halvlek. Å andra sidan släppte laget inte till så mycket heller menade han även om ett misstag skedde, “misstagen summerar lite vår säsong hittills”

Vi fick också höra att kvällen måste vara en vändpunkt och att laget måste lyfta sig. Ten Hag: “vi måste upp på en högre nivå, men stämningen och tron är bra, vi har visat bra karaktär. I säsongsinledningen har det varit tveksamt i defensiven med att ta ansvar och undvika misstag men nu måste det vända.”

Fotboll är att äta eller ätas, och i början av säsongen har vi blivit uppätna sa Ten Hag, det finns inga enkla vägar. “Vi måste vara mer bestämda annars blir vi straffade.”

Se hela presskonferensen nedan.

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Ett slut som knappt går att regissera!