Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Datum för Goodison / Skadesituationen utreds / Ajax sneglar mot Uniteds tränarbänk

I lördagens nyhetssvep får vi bland annat reda på vilket datum som gäller för Everton borta. Det blir även fokus på skadeläget, där det ska analyseras varför skadorna avlöser varandra. 

Från nederländskt håll rapporteras det även om att Erik ten Hags assisterande tränare Mitchell van der Gaag är intressant för Ajax.

Orsaken till skadorna ska utredas

United har som bekant haft ett skadehelvete under inledningen av säsongen med ett stort antal viktiga spelare borta. Till exempel saknas den ordinarie fyrbackslinjen saknas helt, om vi räknar in Aaron Wan-Bissaka framför Diogo Dalot.

Enligt The Telegraph har nu klubben inlett en utredning för att kartlägga skadeproblematiken. Föga förvånande gör man analysen att det finns ett samband mellan de svaga resultaten (och prestationerna) och just skadorna.

Luke Shaw är en av flera skadade spelare i United för tillfället. Vänsterbacken har endast gjort två matcher den här säsongen.

I september meddelade också United att Arsenals tidigare chefsläkare Gary O’Driscoll anslutit till United för att se över de medicinska bitarna i klubben. Enligt artikeln menar han att den ökande landslagsaktiviteten för spelarna kan vara en bidragande orsak till skadorna.

Det senaste dygnet har det dessutom kommit rapporter från brasiliansk media som gör gällande att Casemiro bad om att få bli utbytt i landskampen mot Venezuela, detta efter att ha fått en smäll på fotleden.

John Murtough, fotbollschef i United, gav sin syn till klubbens fansforum och nämnde bland annat att man ska se över hur skadorna kan förebyggas framöver. Han säger också att det finns en distinktion mellan vissa spelares skador. Exempelvis skadade sig Amad och Kobbie Mainoo efter smällar eller sammanstötningar, medan andra har drabbats av muskel- eller förslitningsskador.

Everton borta spikat – kan bli sista mötet på Goodison

Everton har spelat fotboll på Goodison Park sedan 1892. Den här säsongen kan bli den sista som vi får se United gästa arenan, då Merseyside-klubben rustar för en ny hemmaplan.

Den potentiellt sista matchen för United på Goodison Park kan därmed bli nu under hösten, närmare bestämt söndagen den 26 november. Avspark är klockan 17.30, svensk tid.

Van der Gaag aktuell för Ajax

Erik ten Hags assisterande tränare Mitchell van der Gaag anslöt tillsammans med vår nuvarande manager från Ajax förra året.

Enligt uppgifter från nederländsk media kan en återkomst vara aktuell för Van der Gaag.

Ajax ligger – hör och häpna – på sextonde plats i Eredivisie, vilket innebär negativ kvalplats. På de fem senaste ligamatcherna har man noll vinster, däribland ett svidande nederlag mot värsta konkurrenten Feyenoord med 4-0.

Nuvarande tränare Maurice Steijn kan därmed förlora jobbet och en som rekommenderar Uniteds assisterande tränare till att ta över posten är Louis van Gaal.

72-åringen tränade United mellan 2014-2016 och har idag en rådgivarroll i Ajax.

Att lösa ut Van der Gaag från United uppges dock inte bli alldeles enkelt, om det ens blir aktuellt.

Förändringar inom scoutingverksamheten

I och med Brexit får fotbollsklubbarna finna sig i att det blir svårare att hämta in talanger från vida världen. I en artikel av The Athletic rapporteras det om att United kommer förändra scoutingverksamheten med att delvis titta mer på inhemska förmågor.

Att ta in unga spelare utanför Storbritannien ses naturligtvis inte som en omöjlighet, men alltjämt knepigare. Tidningen skriver bland annat att man kan komma att samla dessa spelare under ett typ av “seniorparaply”.

Dave Harrison inom Uniteds scoutingnätverk kommer fortsättningsvis fokusera mer på att hitta talang i Europa, som med till exempel Alejandro Garnacho och Alvaro Fernandez, som båda kom till United från Spanien.