Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Gabby George korsbandsskadad

Manchester Uniteds försvarare Gabby George klev av skadad i mötet med Leicester City i helgen. United har nu bekräftat att det rör sig om en korsbandsskada och en lång rehabilitering väntar för George.

Det är Uniteds tränare Marc Skinner som bekräftar nyheten i en intervju med MUTV.

“Jag skulle alltid sätta tolv månader på den här typen av skada. Hon skulle kunna komma tillbaka tidigare men jag föredrar att jobba bakåt.”

Skinner säger att det finns olika typer av korsbandsskador men går inte närmare in på vilken typ som George har drabbats av. Däremot säger han att en operation väntar på tisdagen.

“Vi kommer att stötta henne och ge henne bästa möjliga behandling och vi kommer att säkerställa att hon kommer tillbaka starkare och ännu bättre än hon någonsin har varit tidigare.”

George är en produkt ur Manchester Uniteds akademi och återvände till klubben inför den här säsongen efter många år i Everton. Fram till skadan hade hon spelat varenda minut som vänsterback under säsongsinledningen. För George är det andra korsbandsskadan i karriären. Den första drabbades hon av i februari 2020.

“Den här gjorde verkligen ont,” skriver George på sociala medier.

“Välkomnandet hem har varit större och bättre än jag någonsin kunde ha föreställt mig. Jag lovar att göra mitt yttersta under rehabiliteringen för att komma tillbaka starkare. Jag har gjort det en gång tidigare och jag kommer att göra det igen. Stå vid min sida, jag har så mycket mer att ge.”

Korsbandsskador är ett stort problem i damfotbollen. United har nu två spelare ute med korsbandsskador. Sedan tidigare Emma Watson, som blev skadad på landslagsuppdrag i september.

Vi hoppas att Gabby George rehabilitering går så bra som den bara kan göra.

Res med oss till Manchester!