Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det onormala, vinnande United

Manchester United kan aldrig vara normalt. 

Ofta på senare år har det varit mest jobbigt – men i matcher som den mot FCK kan det vara alldeles underbart.

Åtminstone efter slutsignalen. 

Strålande:

 • Andre Onana och Harry Maguire. Onana har tagit rygg på Maguire i kampen om klubbens största hackkycklingar under hösten, men mot danskarna fick de åtminstone tillfällig (?) upprättelse och det går inte vara annat än glad för deras skull. Onana var dessutom (bortsett från uppspelen) mer än godkänd; hans räddning i inledningen av andra halvlek var magnifik. 
 • Eriksens inhopp. Från att inte ha skapat någonting alls under första halvlek blev det en annan spets i Uniteds anfall. Borde vara given mot lag som United förväntas dominera mot på hemmaplan. 

Unitedklass:

 • Rasmus Højlund är en av få positiva överraskningar, spelmässigt, i United denna höst. Mot sin gamla klubb stökade han omkring, slet, drog isär och skapade ytor för medspelare. Hade han lirat i ett lag med större självförtroende och tydligare spelidé skulle han kunna ha varit uppe på tvåsiffrigt redan. 

Same old, same old:

 • Spelet United bjuder på större delen av matcherna denna höst är lika intressant som att deklarera. Ingen struktur, lite långbollar på måfå eftersom inga alternativa rörelser ges. Fortfarande är det bara i mötet med Palace i cupen som vi sett en övertygande Unitedinsats. På hela hösten. Och kanske egentligen ända sen cuptiteln tidigt i våras.
 • Mittfältet var en stor del av problemet mot Köpenhamn (och har så varit stor del av hösten). Gästerna kunde lätt navigera sig mellan McTominay och Amrabat och dominerar man inte centralt där dominerar man inga matcher.  

För dåligt:

 • Scott McTominay bör inte släppas i närheten av eget straffområde den närmaste tiden.  
 • Rashford och Garnacho hade alltså två klockrena frilägen utan att ens komma till avslut? Otroligt.  
 • Apropå Amrabat har han inte fått någon lysande start på sin tid i United. Han är dock förlåten ett tag till med tanke på att han fick vikariera som vänsterback i inledningen. Inte optimalt att komma till en ny klubb och spela på en ovan position det första man gör. 
 • Antony har gjort ett mål sen i mars. Hans assists sen han kom till klubben kan räknas på ena handens fingrar. Brassen bör givetvis inte starta matcher. Kan det handla om stolthet från ten Hags sida? För det börjar bli lite löjligt. 

Märkligt:

 • Varför viisar inte CL-produktionerna VAR-granskningarna lika ofta som PL? När en omkullsparkad Rashford blev avvinkad för offside accepterades det bara – och jag antar att det granskades i lönndom – och spelet bara fortgick. 
 • Mason Mount köptes alltså för att sitta på bänken? Extra skumt med tanke på att han visade stigande formkurva efter comebacken. 

and finally:

 • Även om Sir Bobby knappast skulle ha varit stolt över spelet skulle han garanterat varit det över hyllningarna innan och under matchen, samt över det drama United lyckades vinna efter. I slutändan en passande hyllning till en av de allra största vi haft i klubben.