Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kattens lek med råttan

Som väntat var United tämligen chanslöst i derbyt. 

Fortfarande är skillnaden milsvid mellan klubbarna och det är svårt att se oss komma ikapp de närmaste åren. 

3-0 var i underkant och det var i stora stunder kattens lek med råttan.

Bäst!

 • Att matchen är slut och att vi bara har ett ligaderby kvar. Det var länge sen det var spännande att se fram emot att möta Manchester City. Vissa spelbolag hade 6 gånger pengarna för en Unitedvinst. På Old Trafford! Helt galet. 

Unitedklass:

 • Några av Onanas räddningar höll gammal, fin och hög De Gea-nivå. Att han sen gjorde en del basic misstag och inte var imponerande med fötterna är en annan sak. 
 • Ett par omställningar var fina och gav lägen. Lägen som man förvaltade så här: Mitt på Ederson eller utanför Edersons mål. 

Överraskande:

 • Att det ändå dröjde till andra halvleken innan city gjorde sitt andra mål. 
 • Att ten Hag trots allt bänkade Antony. Nu återstår att se om Rashford kan hamna vid sidan av planen utan att vara skadad. 

Försvarsspelet:

 • Amrabat och Eriksen som sittande defensiva centralt. Amrabat ut i paus igen eftersom han är för dålig. Eriksen står som en kon och kollar på när City gör 3-0 och vid 2-0 tittar han boll vilket gav Haaland öppet mål. 
 • En backlinje med Dalot-Maguire-Evans-Vigge skulle inte platsa i något annat mittenlag i Premier League. Ingen superöverraskning då att dom fick slita hund mot världens kanske bästa klubblag. Samtidigt är det upp till världens kanske största klubb att ha backup-spelare som håller yppersta världsklass. Det har inte United. 

För dåligt:

 • Antonys beteende. Han platsar alltså inte längre eftersom han är för dålig, men får chansen att visa upp sig slutet av matchen, men väljer då att bete sig bedrövligt och han borde ha fått rött. I ärlighetens namn inte heller första gången han gör så och klarar sig undan utvisning. Ska han fortsätta så här kan han lika gärna göra Sancho sällskap i ett eget lag. 
 • Det är ingen skam att förlora mot Peps City, men det är skamligt att se laget falla rakt utför en klippa den här säsongen istället för att fortsätta utvecklas. Visst, skador och blablabla, men det är professionella fotbollsspelare som spelar för Manchester United vi pratar om. 
 • 11 mål på 10 matcher. 5 förluster på 10 matcher. Man brukar säga att United faller djupare och djupare post-Fergie, men nu är vi sämre än vi vad vi var pre-Fergie. 
 • Casemiro – som knappt spelat de senaste veckorna och är i klappkass form sen i våras – leder den interna skytteligan på fyra mål. Vi är i november. 

Framtiden:

 • Det är som så ofta (med några få undantag de senaste säsongerna) som att se kattens lek med råttan. Oljeklubben har i princip allt United saknar på planen och det är otroligt svårt att föreställa sig United gå förbi – eller ens jämsides – den kommande tiden om ingenting radikalt förändras hela vägen från toppen. Inget hopp är en hemsk känsla. 
 • Vad sysslar egentligen ten Hag med i uttagningarna och värvningarna? Han köper in Mount för typ 700 miljoner – och sätter honom på bänken i match efter match. Han tar in en 35-årig Jonny Evans som rimligen borde spela i typ Hull och startar honom före Raphael Varane i ett derby?! Han plockar in Reguilon och kör ändå Vigge som vänsterback. Jag förstår ingenting. 

… and finally:

 • Så då är det dags att “studsa tillbaka” i veckan.Inget annat lag jag känner till har haft så många veckor på sig att “bounce back” som Manchester United det senaste decenniet.  
 • Oavsett hur mycket han sliter och fajtas så kommer vi inte ifrån att Rasmus Højlund är mållös i ligan in i november.