Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Manchester City 0-3
Ten Hag: ”Andan är god och vi är på väg uppåt”

Manchester United var chanslösa i gårdagens derby på Old Trafford. Om det ens fanns något att ta med sig från matchen var det att United stod upp bra under den första fjärdedelen av matchen. Vi kan slänga in André Onanas målvaktsspel också, för att vara lite snälla. 

Jag gick ändå in i matchen med något litet hopp om att laget skulle rida vidare på segern i Champions League. Då tänker jag inte för hur det såg ut, men för sättet man till slut vann på. En moralisk boost av något slag kunde man ju hoppats på.

Men icke.

United är ett karaktärslöst lag i spillror, utan ledare vare sig på planen eller utanför. Stommen från förra säsongen är i princip kvar, men majoriteten av den sitter i sjukstugan. Frågan är om det hade varit till någon större nytta om dessa spelare kom tillbaka. Lite kanske, men problemen sträcker sig längre än så.

På planen igår såg vi elva fotbollsspelare starta för United. Elva förhållandevis kompetenta fotbollsspelare, enskilt duktiga. Men som lag är det ett fullständigt haveri.

Det är så klart att dra det till sin spets efter en match mot ligans bästa lag, men jag kan inte överhuvudtaget se hur Erik ten Hag ska få ordning på grejerna. Jag tror dessvärre att vi har kommit till den punkten – som alla managers i United de senaste tio åren till slut når – när skutan inte går att vända längre. Det märktes på presskonferensen efter matchen igår att Ten Hag är pressad, nästan lite med taggarna utåt. Det är inget bra tecken.

Men att entlediga nederländaren är förstås inget vettigt alternativ. Det skulle kunna få kortsiktig effekt, men i längden är sådana beslut sällan bra, för att inte säga aldrig om vi pratar United.

Det dödsdömda tåget får helt enkelt fortsätta rulla ett tag till.

Höjdpunkter

Länk till höjdpunkter finns här.

Ten Hags presskonferens

  • En stor besvikelse. Men förra säsongen fanns många höjdpunkter. I första halvlek hade vi en bra plan, men straffen förändrade mycket. 0-2 kom lite för snabbt i andra.
  • Mittbackarna och Onana gjorde en bra match. Du behöver rätt typ av spelare för att möta Citys press. Lindelöf till vänster handlade om att hitta andra vinklar och att han skulle kunna gå mer inåt i banan.
  • Små marginaler som avgör, som med straffen. Är annars med i matchen. McTominay har ett vasst läge. Det har varit tajta matcher mot City tidigare.
  • Beslutade att ta in mer offensiv kraft i andra halvlek. Gjorde också att det öppnade upp sig åt andra hållet.
  • Kommentar om straffen? Ingen.
  • Burop mot Höjlund när han byttes ut (inte riktade mot honom)? Måste skydda honom.
  • Trots “dålig trend” så har vi vunnit de tre matcherna innan City. Andan är god och vi är på väg uppåt. När skadade spelare kommer tillbaka blir vi starkare.

Andra reaktioner

 

Mer från matchen

Ett lag som vet exakt vad de ska göra, mot ett lag som inte har en aning

Res med oss till Manchester!