Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Luton Town 1-0
Häng på topp-4 och “formstark” rad

Det blev ytterligare en uddamålsvinst och åter igen en försvarare som avgjorde tillställningen mot Luton Town, självaste Victor Lindelöf. Det innebär att Manchester United efter tolv matcher faktiskt har häng på topp-4, vilket måste ses som ganska anmärkningsvärt efter blott tretton mål framåt och tre minusmål totalt. I samma anda är laget formstarkast i ligan med fyra segrar på sina fem senaste matcher. 

Bedriften att ligga sexa med ovan nämnd målskillnad måste ses som riktigt bra utdelning så här långt i ligan. De flesta andra på övre halvan av tabellen har betydligt bättre siffror. Newcastle strax bakom har  gjort mer än dubbelt så många mål. Hur som helst, United tar viktiga poäng trots att spelet och de offensiva pjäserna lämnar mycket övrigt att önska.

De fem senaste matcherna med fyra uddamålssegrar innebär också paradoxalt nog att United är ligans formstarkaste lag. Men det är inte riktigt så vi tänker på det.

Ten Hag kanske får rätt när han säger att det kommer att vända med spelet och målskyttet, vi får gå på det och hoppet. Nu väntar åter igen ett par veckors uppehåll innan vi möter formstarka Everton borta. Ska vi lita på rapporter kan det också bli nytt blod in i klubbens organisation under dessa veckor och snart är det ju dessutom januari. Kan det bli en positiv månad?

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Åter igen fick Ten Hag svara på frågor om spelet efter en uddamålsvinster mot lag på andra halvan i tabellen. Han sa att livet kan göras enklare genom att göra fler mål och att spelet och vinsten inte är “the prettiest”. Ändå uttryckte Ten Hag att han var nöjd med chanserna laget skapade, “det kommer komma en dag när de offensiva spelarna gör mål” (Höljund, Rashford och Garnacho nämndes).

Han framhöll också det faktum att det är bra att laget har 13 olika målgörare under säsongen eftersom det speglar idén med att alla ska anfalla och försvara. Med tanke på skadeläget runt laget sa Ten Hag att tabellplaceringen ger optimism, “trots alla motgångar är vi nära topp-4, när vi börjar spela bra och får spela med ett mer konsekvent lag några veckor och månader kommer det bli bättre. Även andra lag kommer att möta motgångar och tappa poäng”.

Ten Hag: “med tanke på alla motgångar måste vi vara väldigt nöjda med hur vi ligger till, vi kommer komma till perioder där vi tar fler poäng.”

På frågor om de båda danskarna som utgick med känningar meddelade Ten Hag att en utvärdering kan ske först efter 24 timmar.

Hela presskonferensen kan ses här nedan.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Svensk fot säkrar ännu en uddamålsseger

Res med oss till Manchester!