Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Juniorerna fortfarande felfria i ligaspelet

I denna upplaga av ungdomskollen tar vi upp de båda lagens senaste matcher, och vi kan konstatera att juniorerna fortfarande är felfria i ligaspelet. Utöver det tar vi även upp lite landslag där vi har ett flertal ungdomar iväg på uppdrag.

Matcher sedan senast

  • U18: Wolves – United 1-0
  • U19: United – Köpenhamn 0-1
  • U21: Fulham – United 1-1
  • U18: Leeds – United 0-6
  • U21ET: Salford – United 4-3
  • U21: United – Everton 3-1
  • U19: Köpenhamn – United 2-2
  • U18: Blackburn – United 0-3

Dubbelt danskt i UYL

Likt seniorerna så har reserverna spelat två matcher mot FC Köpenhamn, och likt seniorerna så har resultaten inte varit upp till förväntningarna. Det första mötet mellan lagen spelades på hemmaplan, men där drog danskarna det längsta strået och fick med sig tre poäng tillbaka till Köpenhamn. Det var en tämligen chansfattig match där det länge såg ut att bli delade poäng, men bortalaget fick in ett sent segermål efter att Unitedförsvaret agerat alldeles för passivt. Matchrapport finns att läsa här.

Möte nummer två mellan lagen skulle ha slutat med tre poäng till United, men återigen så satte ett sent mål stopp för de planerna. Vidare till matchen så tog United tag i taktpinnen från start, och redan i den tionde minuten tog man ledningen genom Ethan Williams som med ett välplacerat skott överlistade Köpenhamns målvakt. Tre minuter senare utökade man ledningen genom en annan Ethan, nämligen Ethan Wheatley.

Hemmalaget skulle dock få en biljett in i matchen när man i den 23:e minuten fick en straff som Rasmus Højlunds bror, Emil Højlund förvaltade. Trots det såg det ut att bli tre röda poäng, men i matchens slutminuter fick hemmalaget in en kvittering och i och med det fick United nöja sig med en poäng.

En sällsynt förlust för juniorerna, men i ligan är man fortfarande felfria

Juniorerna åkte på en sällsynt förlust denna säsong. Den kom i lagets andra match i U18 PL Cup. Trots att man för det mesta kontrollerade matchen så lyckades man inte bryta ned ett kompakt Wolves-försvar, och efter en fin kontring av de orangea efter knappa timmen så kom matchens enda mål.

I ligaspelet har man dock inte tagit foten från gasen, utan där har man fortfarande inte tappat en poäng än så länge. Sedan förra ungdomskollen har man spelat två matcher i U18 Premier League, och från dessa matcher har man gjort NIO mål och släppt in NOLL.

Sex av dessa gjorda mål kom i rivalmatchen mot Leeds, där två spelare gjorde sina första mål för klubben. Först in i målprotokollet var dock Jayce Fitzgerald som stod för en riktig läckerbit när han skruvade in ett skott precis utanför straffområdet, som letade sig in i det bortre krysset.

Mål nummer två kom från Malachi Sharpe som avslutade ett fint anfall där Shea Lacey hittade Sharpe med en boll in i straffområdet, som skotten slog in på volley från nära håll. Bara minuter in i andra halvlek var det dags för Jack Fletcher att göra sitt första mål i United-tröjan när han, efter lite tur fick tag i bollen i Leeds straffområde, och hans första mål var ett faktum.

Fyran kom genom Sharpe, som gjorde sitt andra för matchen när han lurade Leeds målvakt helt och hållet och satte bollen i det bortre krysset från en otroligt snäv vinkel. I den 67:e minuten kom sedan 5-0 genom Ethan Wheatley, och mål nummer sex kom genom Harry Amass, vilket var hans första för United.

Sedan var det dags för match mot Blackburn, och där fick vi se ett hattrick av Victor Musa. Redan i den andra matchminuten skulle han göra 1-0 efter att han själv gjorts ned i straffområdet. Sedan skulle man få vänta till den 72:a minuten innan Musa gjorde mål nummer två för dagen, och bara åtta minuter senare skulle han fullborda sitt hattrick när han var först på en retur som hemmalagets målvakt lämnade.

Tre mål från Musa och 3-0 till United blev resultatet, och förstaplatsen i tabellen är fortfarande intakt.

Varken bu eller bä för reserverna

För reserverna fortsätter det att gå desto trögare. I ligaspelet har man dock en vinst och en förlust sedan senast, men i EFL Trophy blev det ytterligare en förlust.

Den första matchen man spelade var i ligan mot Fulham, och där fick man med sig en poäng efter att Ethan Williams fått in en sen kvittering. Trepoängaren kom sedan mot Everton, och det var en komfortabel sådan.

Redan i den sjunde minuten tog man ledningen genom Joe Hugill, och efter en halvtimme utökade man den genom Shola Shoretire efter att han listigt slagit en frispark under muren och helt ställt Everton-målvakten. Everton fick in en reducering i den 53:e minuten, men dryga tio minuter innan slutsignalen så gjorde Hugill sitt andra för dagen och fastställde slutresultatet 3-1.

I EFL Trophy blev det en snöplig förlust mot Salford där man ledde både en och två gånger, dock utan att få med sig någonting från matchen. Efter sju spelade minuter tog man ledningen genom Shoretire, men inom loppet av tre minuter hade Salford både kvitterat och tagit ledningen, en ledning som stod sig in i halvtidsvilan.

United skulle dock få en drömstart på den andra halvleken när man efter bara minuten spelad fick in en kvittering genom Omari Forson. Det skulle dock bli ännu bättre. I den 51:a minuten återtog man ledningen när Shoretire gjorde sitt andra i matchen, och det såg länge ut att bli slutresultatet.

I den 86:e minuten fick dock hemmalaget en straff, som man förvaltade. I den 93:e fick Salford ytterligare en straff, och 4-3 var ett faktum. En riktigt tuff förlust för United som i och med förlusten är ute ur turneringen.

Landslagsspel för flera ungdomar

Som vanligt så har vi ett flertal ungdomsspelare iväg på landslagsuppdrag även detta uppehåll.

McAllister uttagen i Englands trupp till U17-VM

Finley McAllister har blivit uttagen till Englands U18-trupp som just nu spelar U17 VM i Indonesien. England har hittills spelat två matcher. Den första spelades mot Nya Kaledonien och slutade 10-0 till England där McAllister stod för ett mål och en assist, och den andra spelades tidigare idag mot Iran och slutade 2-1 till England.

Amass och Fletcher i U17-truppen

Nyförvärven Harry Amass och Jack Fletcher var båda uttagna till den engelska U17-trupp som tidigare denna månad spelat kvalmatcher till U17 EM. England tog tre segrar där Fletcher även gjorde mål i 8-0 segern över Montenegro.

Hansen med i Norges U21-trupp

Isak Hansen har återigen tagits ut till den Norska U21-truppen inför deras matchen mot Turkiet och Irland.

Gore uttagen till Englands U20-trupp

Dan Gore har tagits ut i den engelska U20-trupp som ska spela matcher mot Italien och Tyskland.

Harrison och Mainoo i U19-truppen

I den engelska U19-trupp som ska spela vänskapsmatcher mot Rumänien, Japan och Mexico så finns både Elyh Harrison och Kobbie Mainoo med.

Spelare i fokus

I denna upplaga tar vi en närmare titt på ett av säsongens nyförvärv, nämligen Harry Amass. Amass värvades från Watfords akademi i somras och har snabbt blivit ordinarie i juniorlaget. 16-åringen anses vara en jättetalang och är given i Englands U17-lag för tillfället.

Amass spelar vänsterback, och just vänsterbacken var en av de få positionerna som jag verkligen ansåg behövde en rejäl uppgradering. Nu har man fått in en av de bästa i landet i sin åldersgrupp, som har potential att bli något speciellt.

Nästa ungdomskoll är planerad till December.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik