Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Galatasaray - Manchester United 3-3
Slutspelet lär vara ett minne blott

Det blev åter igen en frustrerande afton för alla i och runt United inklusive alla hängivna supportrar. Lite av samma visa upprepar sig igen. Oförmågan att spela av en match och med någon form av stabilitet hålla i en ledning är verkligen påtalande denna säsong. Nu gjorde såklart inte André Onanas insats saken lättare men det känns trots allt som United borde vunnit ändå. Champions Leauge-slutspelet lär vara ett minne blott denna säsong, inte minst då Köpenhamn tog poäng borta i Tyskland. 

När våra offensiva pjäser plötsligt bestämt sig för att göra mål och kapten Fernandes ser ut att vara i högform så kändes kvällen till en början mer positiv än vanligt. Utan en utvisning denna gång kanske det kommer gå vägen tänkte man. Reduceringen till 1-2 kom visserligen lite typiskt snöpligt och via ett misstag men när McTominay åter igen fick för sig att göra mål var det ändå som att, ja men va fan, det kan gå vägen.

Då händer det som på något sätt är symtomatiskt för Uniteds säsong, avslappning efter trygg ledning, onödiga frisparkar emot och ett dundermisstag av vår nya kamerunska stjärna. Nej, så får det inte gå till. Därefter ville jag mest blunda eftersom det mer eller mindre var självklart att Galatasaray fick blodad tand och stänkte in en kvittering. Inte ens när motståndarna var mer ihåliga än en schweizerost under de sista tio minuterna kunde United ro hem segern.

Fernandes var självkritisk efter match och sa att laget måste kunna hantera matcher bättre vid ledning. Hans uttalande om att  det sista passet måste läggas till den som har bäst chans att göra mål känns också som huvudet på spiken. Det borde verkligen gått att lägga in både ett fjärde och femte mål denna kväll.

Men bättre än såhär är det inte just nu och frågan är vad vi då har i ett slutspel att göra. Kanske är det trots allt bättre att få spela ihop laget och koncentrera sig på ligaspelet. Trots kritiken mot Onana och förmågan att spela av matcher så var Ten Hag positiv efter match, han menade att spelet nu är var det ska vara, att utvecklingen är helt rätt men att misstag måste undvikas.

Nu säger den som vill haka på Ten Hags optimism att Galatasaray och Köpenhamn minsann kan sluta oavgjort i sista omgången medan vi får för oss att vinna över Bayern München hemma på Old Trafford.

Tyvärr tror jag ingetdera blir en sanning men ok…

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag menade efter matchen att laget borde ha vunnit men ville inte direkt kommentera Onanas misstag. “Vi spelade bra, vi vinner ihop och förlorar ihop, man kan verkligen se utvecklingen i det här laget”. Ten Hag menade att laget spelade på ett sätt som de vill spela och var nog mer positiv än vad många hade tänkt. Han pekade inte ut en individ utan mer att laget måste ta ansvar för att inte ge bort mål så lätt. Han menade också att ansvaret är hans.

På frågor om att laget snabbt släpper in mål vid en ledning så svarade Ten Hag att laget också gör mål framåt. Men han erkände också ut att laget måste göra det bättre och inte ge bort frisparkar till skickliga skyttar, “det är svårt att försvara mot skickliga skyttar som Hakim Ziyech men det handlar om att vi måste ha kontroll, vi släpper in för många mål och det är möjligt att undvika, vi kommer att göra det bättre framöver men det som är bra är att vi gör framsteg och spelar proaktivt och modigt, det gör mig glad”.

Flera frågor ledde in på Onana men Ten Hag ville inte plocka upp den bollen på något sätt. Han betonade också att det vore mer frustrerande om spelet inte var där, men att laget nu måste hantera och kontrollera matcher av detta slag.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

Andra reaktioner

Mer om matchen

En underhållande match som slutar i total frustration

Res med oss till Manchester!