Spelarbetyg: Galatasaray - Manchester United 3-3
En underhållande match som slutar i total frustration

Kvällens drabbning mellan Galatasaray och Manchester United hade nästan allting du kan tänka dig rent underhållningsmässigt. Tyvärr för Uniteds del blev ett par misstag alldeles för ödesdigra och chansen till fortsatt spel i Champions League är nu betydligt mindre än den hade varit vid en seger.

Om vi tar det från start så kändes det ovisst hur matchen skulle utveckla sig. med tanke på väderförhållandena som rådde i Istanbul på onsdagen. Med facit i hand kan vi konstatera att det blev en alldeles maxad fotbollsmatch med både tempo, svängningar, och underhållning (åtminstone för den objektiva betraktaren).

Regnets påverkan tycktes alltså inte ha stört nämnvärt. United startade i ett högt tempo och ledde med 2-0 efter knappa tjugo minuter spelade.

Det här med att turkarna hälsade gästerna välkomna med ”welcome to hell” biter liksom dåligt på en djävul, särskilt om han heter Alejandro Garnacho eller Bruno Fernandes. Den senare spelade fram till argentinarens 1-0-mål och satte tvåan själv på ett alldeles magnifikt sätt. Allt såg väldigt lovande ut där och då.

Dessvärre var portugisen medskyldig till turkarnas reduceringsmål, då han drog på sig frisparken som skulle hitta in bakom André Onana. Störst del i det målet får ändå kameruniern ta på sig, som chansar och går åt fel håll, på en frispark som går mitt i mål.

Galatasaray åt sig in mer och mer och hade definitivt bud på ett kvitteringsmål. Vibbarna från Köpenhamn fanns nog där i spelarnas bakhuvuden, men man klarade halvleken ut.

När Scott McTominay gled in 3-1 tio minuter in i andra halvlek kändes det återigen tryggare, men likväl någon form av falsk trygghet. Ett mål från hemmalaget och så är det match igen. Precis så blev det och Onana får även den gången ta på sig skulden. Ziyech slår återigen en frispark. En tämligen ofarlig sådan, men troligtvis anar Onana en skarv eller touch från någon på vägen, vilket medför att han inte får kontroll på bollen.

3-2 kom och därmed ganska självklart att kvitteringen också skulle dyka upp. Slutet av matchen blev rena rama skolgårdsfotbollen med noll kontroll från bägge lagen.

Att United nu parkerar sist i gruppen efter fem omgångar säger tyvärr allt om att laget inte har i Champions League att göra. Jag är rädd att Bayern München, som redan är klara gruppsegrare, kommer göra lite som de vill med United på Old Trafford i den sista omgången…

André Onana: 4

Stort minus för att han chansar på frisparken som Ziyech reducerar på. Minst lika stort minus för ingripandet på den mer eller mindre identiska frisparken i andra halvlek. Undermåligt.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 78’. Hyfsad koll på sin gamle Palace-polare Zaha och framåt gör han många bra saker, bland annat assisten till McTominay.

Wan-Bissaka hade fullt upp med Zaha under kvällen.

Victor Lindelöf: 6

Har bra koll på Icardi och kompani matchen igenom. Upplevdes mer aggressiv och fysisk i sitt spel än vanligt. Kan knappast lastas för något av målen.

Harry Maguire: 6

Har rest sig på ett bra sätt efter all kritik som öses över honom. Nog för att Galatasaray kommer till många lägen, men det beror också på Uniteds obefintliga mittfält under stora delar av matchen.

Luke Shaw: 6,5

Varnad. Lite ringrost på sina håll, men överlag en bra insats av engelsmannen. Besitter tveklöst lagets högsta lägstanivå.

Scott McTominay: 5,5

1 mål. Som vi vet är skotten inte den mest slipade kniven i lådan rent taktiskt, men inramningen på den här matchen passade honom väl. På något sätt givet att han skulle glida in ett mål i regnet. Hade han haft mer kyla i kroppen hade han prickat in 4-3.

Sofyan Amrabat: 5

Utbytt 58’. Varnad. Spelar mestadels i sidled och har svårt att tillsammans med McTominay få ordning på mittfältet.

Bruno Fernandes: 6

Varnad. 1 mål. 1 assist. Är inblandad i nästan allting känns det som. Händelserik första halvlek med framspelning, drömmål, klumpig frispark som leder till mål. Ja, listan kan säkert göras längre. Försvinner en aning i andra halvlek.

Antony: 6

Pigg insats av brassen. När han fokuserar på fotbollen och inte störande saker runtomkring visar han sina kvaliteter. En fot med i Uniteds tredje mål och några bra defensiva aktioner dessutom.

Alejandro Garnacho: 6,5

Utbytt 78’. 1 assist. Argentinaren har sannerligen prickat formen. Lever så klart fortsatt på målet mot Everton, vilket märks på självförtroendet. Snyggt inprickat ledningsmål och är företagsam ute till vänster.

Garnacho blev målskytt för andra matchen i rad. Ikväll med ett vackert vänsterskott upp i nättaket.

Rasmus Höjlund: 4,5

Utbytt 58’. Var inte involverad överhuvudtaget.

Kobbie Mainoo: 6

Inbytt 58’. Svårt läge att komma in i, men kul att han väl gör det. Spelar lugnt och behärskat, men hänger inte riktigt med sin bevakning på 3-3-målet. Visar trots det att han förmodligen ska spela från start fortsättningsvis.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt 58’. Fick visserligen ut mer än Höjlund, men inget som direkt stack ut. Fick ett bra läge mot slutet men fick inte ordning på grejerna.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 78’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Diogo Dalot: n/a

Erik ten Hag: 6

Det låter kanske redan uttjatat, men Mainoo hade naturligtvis gjort större nytta än till exempel Amrabat från start. Inga större anmärkningar för bytena. Att Onana sjabblar in två mål går så klart inte att lägga på Ten Hag.