Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag tappar greppet? / Journalister portas / De Gea tillbaks till England?

Det är knappast en dans på rosor i United just nu. Senaste nytt är nya rapporter om osämjan i omklädningsrummet, rapporter som har lett till att ett flertal journalister har portats från eftermiddagens presskonferens. Utöver det har vi nyheter om en klubblös målvakt, och ett damlagsrykte.

Ten Hag sägs tappa greppet om omklädningsrummet

Nyheter om att Erik ten Hag har tappat spelarnas stöd har åter florerat, detta efter en dispyt med Anthony Martial på planen där Martials slit verkade ifrågasättas av tränaren, kritik som verkade ha viftats bort av Martial själv. Även Rashford ska ha fått sig en dos kritik av tränaren. Det är inte första gången vi har fått höra liknande rapporter, då vi även nåddes av nyheter förra månaden där samma problem målades upp.

Enligt The Mirror finns det en oro att om inte resultaten vänder i Uniteds favör kan missnöjet inifrån bli ännu större. Flera spelare i truppen sägs vara missnöjda med Ten Hag, där konflikten med Sancho sägs frustrerat flera i truppen som vill se yttern, som fortfarande tränar på egen hand, tillbaka i laget. Ten Hags envisa inställning till vissa spelare är till förfång för laget i stort, enligt vissa spelare.

Enligt Sky har Ten Hag tappat stödet av upp till ”femtio procent av spelartruppen”. Missnöjen sägs vara med bland annat ”spelstilen”, Ten Hags envishet och att man springer för mycket på träningarna, när spelarna vet inte ”vad de springer för”. Sky säger också att enligt rapporter har några spelare ur seniorlaget vädrat deras oro till Ten Hag, men Ten Hag står på sig och kommer inte ändra sitt förhållningssätt.

Journalister portade från presskonferens

Med de tidigare två nyhetsinslagen i åtanke så har Skys reporter Kaveh Solhekhol, Mirror-journalisten David McDonnell, Manchester Evening News Samuel Luckhurst, och ESPNs Rob Dawson alla nekats inträde till Ten Hags presskonferens senare i eftermiddag.

United själva har givit en anledning till händelsen: ”Vi vidtar åtgärder mot ett antal nyhetsorganisationer idag, inte för att det publiceras artiklar vi inte gillar, utan för att de publiceras utan att kontakta oss först för att ge oss möjligheten att kommentera, utmana och kontextualisera. Vi tycker att det är en viktig princip att försvara och hoppas att det kan leda till en nystart i sättet vi arbetar tillsammans.”

De Gea till Newcastle?

David De Gea är allt jämt arbetslös efter att ha lämnat klubben i somras efter utgånget kontrakt. Efter snart ett halvår utan klubb har en möjlighet dykt upp för vår förra nummer ett, och det på bekant mark.

Enligt The Telegraph så är det nämligen en annan engelsk klubb i form av Newcastle som nosar efter De Gea. Eddie Howe sägs dock först vilja ge tidigare Unitedlånet Martin Dúbravka chansen mellan stolparna, detta efter att Nick Pope drog på sig en skada som kommer vara i ett antal månader. Om Dúbravka inte håller sägs Howe vara öppen att föra samtal med målvakter utifrån; däribland De Gea.

Mexikanska ryktas till United

Enligt mexikanska nätverket TUDN så är Tigres Lizbeth Ovalle ett namn som är på damlagets radar. Ovalle spelar utöver ligaspel i Mexiko även för det mexikanska landslaget, och var med i truppen som vann Pan-amerikanska mästerskapen i höstas, där Mexiko gick obesegrade. Enligt mexikanska källor förväntas förhandlingar ske i januarifönstret, och en transfersumma kan komma att nå upp till 50.000 euro.