Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Presskonferens del 2 / Damerna har spelat landskamper

Dagens svep innehåller del två av gårdagens presskonferans inför kvällens match, vi rapporterar även hur det gått för våra damer i sina landslag. 

Presskonferens del 2

Under gårdagen rapporterade vi om första delen av presskonferensen, se denna här:

”De borde kommit till oss först och inte gått bakom vår rygg”

Del två fokuserade på klubbens kultur och ten Hags framtid.

Ten Hag fick en väldigt direkt fråga som löd ”du kom till klubben för att ta bort en dysfunktionell kultur, när fansen ser spelare som Anthony Martial inte ens försöka, han har inte försökt på länge nu, kommer man då till en punkt där man säger, du får inte vara med längre, även om det skulle innebära att ta in en ungdomsspelare”. Ten Hag svarade ”men Martial var briljant mot Everton och jag tycker inte det är rättvist att peka ut en ensam spelare”

Journalisten gav sig dock inte och fortsätta med ”det är fler än Martial, det finns ett flertal högt avlönande spelare som är en besvikelse”. Ten Hag svarade ”jag tror ingen gör det…om jag hade sett ett mönster så hade det varit en annan sak… det finns dock många exempel på matcher där vi bevisar våran vilja. Men nej det är inte ett mönster denna säsongen, absolut inte, alla gör sitt bästa och det finns enhet i laget”.

Ten Hag fick en fråga om han kommer ändra sitt mittfälts spel eftersom att mittfältskampen förlorades under matchen mot Newcastle, han svarade ”Nej jag vill inte spela man-man markering, det är fel idé. Vi skall spela i zoner, i denna matchen (mot Newcastle) såg det ut som man-man, men det är endast när vi inte samarbetar bra nog, men jag vill inte spela så.”

På en fråga om han tror att spelarna har hans rygg och fortfarande stöttar honom svarade han ”jag har inte sett tecken på att de inte skulle göra det, jag vet att dem skulle gjort mig besviken mot Fulham eller Burnley om det var en annan situation, men så är inte fallet”.

Läs allt från presskonferensen här. 

Damerna har spelat landskamp

Ett flertal av damerna spelade under gårdagen och natten till idag landskamp. Jayde Rivieres Kanada tog emot Australien i en vänskapsmatch som slutade med en 1-0 seger till Kanada. Rivieres spelade från start och fick 74 minuter i benen innan hon byttes ut. Det matchvinnande målet gjordes av Quinn i den 40:e minuten, Quinn spelar till vardags i OL Reign.

Lucía Garcías Spanien tog emot Sverige i Spanien. Som de flesta av er förmodligen vet tog Sverige ledningen direkt i den första minuten, ledningen höll dock inte länge för i den elfte minuten kvitterade Spanien. Sverige öste dock på och innan halvtidsvilan gjorde man både 1-2 och 1-3. Där tog kalaset dock slut för Sverige som kom att släppa in fyra mål i den andra halvleken, vilket, om min matematik fungerar, innebär att Sverige förlorade matchen med 5-3. Därmed tvingas Sverige till negativt kval för att hålla sig kvar i Nations Leagues A-grupp. Det blev inget spel i matchen för Lucía García.

Melvine Malard spelade en dryg halvtimma i Franrikes 1-0 seger över Portugal, hon drog på sig ett gult kort för maskning i matchens slutskede.

Även Lisa Naalsund spelade en halvtimma i Norges 2-1 förlust mot Österrike, hon gjorde dock ett stort avtryck under denna halvtimma och spelade fram till  Norges reducering, som dock kom i matchens slutskede.

Gemma Evans gjorde 90 minuter i Wales 0-0 match mot Tyskland.

England gjorde processen kort med Skottland när man bortaslog dem med 0-6. Mary Earps fick hålla nollan och Ella Toone gjorde en dryg halvtimma.