Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lika rimligt som bedrövligt

0-3. Hemma. Mot Bournemouth. 

Ett helt rimlig resultat om man kan sitt Manchester United.

Samtidigt gör det ju inte insatsen mindre bedrövlig. För det är precis vad den var. 

Inte det sämsta jag sett:

  • Rashford sprang i alla fall i sitt inhopp. 

Illa:

  • Uniteds anfallares poängproduktion. På gränsen till obefintlig. Højlund är ännu poänglös i ligan, liksom Antony. Uniteds anfallare och ytterspringare har tillsammans alltså stått för 3 mål och 5 assists på 16 ligamatcher. 8 poäng. Och då har Rashford stått för hälften av dom och han är för dålig för att ens starta matcherna. 
  • Inställningen. Mot Chelsea såg det ut som att spelarna för en gångs skull brydde sig. Mot Bournemouth var det i princip tvärtom. Att halva Old Trafford hade lämnat arenan innan slutsignal var inte mer än rätt.

Fortsatt katastrofalt:

  • Omställningarna. Så fort United tappar bollen i uppbyggnadsfasen är det 50/50 om motståndarna ska göra mål eller inte. McTominay är på papperet defensiv mittfältare men är oftast då uppe vid offensivt straffområde och Amrabat lämnas åt sitt öde. 
  • De bästa chanserna innan matchen var avgjord gick alltså till vår högerback (som sköt i burgaveln i stället för att passa Højlund) och mittback (som lobbnickade i inledningen av matchen). Är det det dom tränar på hela veckorna?
  • Scott McTominays spel. Visst, han är ibland briljant i andrafasen när han kommer farande in framför mål, men ute i spelet är han allt som oftast otroligt begränsad. Att han fick 90 minuter mot Bournemouth är egentligen osannolikt. Ingenting fungerade för skotten och istället framstod han mer som en Bournemouthspelare, med tanke på var han la passningarna. Han må leda den interna skytteligan, men har väl nästan spelat oavgjort med sig själv med tanke på misstagen defensivt. 
  • Förra säsongen var United extremt svårslagna på Old Trafford, och hade “bara” problem med topp 10-lagen borta. Nu ställdes man mot det lag som släppt in tredje flest mål i hela ligan och var i princip aldrig nära att ens göra mål. 
  • Anthony Martial har snart startat matcher för United 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 och 2024. 

Framtiden:

  • Bayern och Liverpool kommande vecka alltså. United kan vara – och borde vara – ute ur Europa redan i december. Och så Anfield på det. 
  • United kommer aldrig att bli ett lag som slåss om titeln när nuvarande struktur finns på plats. Tio år på Premier Leagues mediokritet-lista lär bli 15-20 om man fortsätter på samma inslagna väg.