Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Blandad känsla inför jul

Det är en blandad känsla efter helgen när våra båda seniorlag mötte Liverpool. Även om herrarna lyckades knipa en poäng på Anfield, vilket är något positivt i sig, så är känslan inför julen att det kan bli tufft att haka på i toppen. För damlagets del så motsvarande inte laget förväntningarna hemma mot nämnd granne och uppehållet kommer nu lägligt för att ladda om. 

Ungdomslagen har dock gått fint under helgen där P18 fortsätter att övertyga. Gott så. Nästa stora drabbning blir West Ham på dagen-före-dopparedagen och där behöver United en vinst för att vi ska få fira jul med en bra känsla. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

CL: Manchester United – Bayern München 0-1

Det blev som väntat ett uttåg ur Europa och i ärlighetens namn var United aldrig riktigt nära att störa Bayern som trots att de gjorde en beskedlig match kontrollerade tillställningen från start till mål. Farten som finns framåt hos tyskarna fanns inte i rött. Matchens enda mål gjordes av Kingsley Coman.
Allt om matchen

PL: Liverpool – Manchester United 0-0

En poäng på Anfield efter en stark kämpainsats framför allt i andra halvlek. Det måste ses som både överraskande och positivt. United skapade dock lite i det egna spelet och lyckas inte sätta de enstaka fina chanserna som uppstod. Synd men det gällde även Liverpool som inte lyckades luckra upp ett för dagen bra försvar i United. Varane blev matchens gigant. Första oavgjorda matchen i år läggs till handlingarna.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WLC: Manchester United – Leicester City 3-1

Damerna tog en planenlig seger mot Leicester i cupen efter ett tidigt mål av Lucia García. Trots viss ineffektivitet så blev det en tydlig seger. Övriga målskyttar Lisa Naalsund och Katie Zelem.
Matchrapport

WSL: Manchester United – Liverpool 1-2

Förväntningarna var stora när söndagens första möte med Liverpool blåstes igång. United fick också en smakstart genom Ella Toones 1-0 men sedan tog Liverpool över tillställningen och vann till slut rättvist. Det är ingen riktigt bra känsla hos damerna som ser ut att få svårt att matcha förra årets tabellplacering. Det är förvisso många matcher kvar. I vår resultatrapport får tränare Marc Skinner kritik för sina experiment och sätt att leda laget.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

UYL: Manchester United – Bayern München 0-2

Även i Uefa Youth Leauge fick United svårt att matcha de tyska giganterna. Matchen var på förhand betydelselös då United var utslaget från gruppen medan tyskarna tar hem gruppsegern. Samma visa som i seniorlagens CL-grupp med andra ord.
Matchrapport

P18: Everton – Manchester United 0-2

P18 håller fanan högt och vann mot Everton med klara 2-0 på bortaplan. Det var tionde raka segern i U18-ligan och laget leder nu hela nio poäng före Liverpool. Målskyttar för dagen James Scanlon och Gabriele Biancheri.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Newcastle United 3-2

Även reservlaget U21 lyckades vinna genom uddamålsseger mot Newcastle under lördagen. Trots dubbla kvitteringar lyckades United avgöra genom Shola Shoretire efter dryga timmen spelad. Övriga målskyttar James Nolan och Joe Hugill. United ligger på tionde plats i ligan som toppas av Tottenham.
Matchrapport

Nyheter och annat

Hayley Ladd skriver nytt kontrakt

Europas ojämnaste lag

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

20.00 / U18 / FAY
Manchester United – Derby County

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14.45: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför

Lördag

13.30 / HERR / PL
West Ham United – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Söndag

Muss.se: Julhälsningar, Dagen efter