Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

What a wonderful world!

Det tål att upprepas: Få saker får en att känna så mycket som fotboll.

När den livslånge Unitedsupportern från København prickade in 3-2 kokade fansens uppdämda känslor över tillsammans med honom.

En av årets absoluta höjdpunkter dröjde till årets sista hemmamatch. 

Out of this world:

 • Sekunden när vändningen är fullbordad och att det var just Rasmus Højlund som fick göra sitt första ligamål, på Old Trafford, framför Stretford End … det är inte många gånger under 2023 som vi fått uppleva den euforin. Och den Unitedsupporter som inte fick vare sig gåshud eller en liten tår i ögonvrån när hen såg hur mycket det betydde för dansken, den existerar inte. Nu återstår bara den “lilla” utmaningen: Att bygga vidare på det (tekniskt utomordentligt skickligt utförda) målet. 
 • Vändningen! En klassisk Unitedcomeback, med samtliga ingredienser: Billiga insläppta mål, 0-2-underläge, ett gungande Old Trafford efter reduceringen och våg efter våg av anfall mot ett bortalag på knäna. Så där som det ska vara när United råkat hamna efter i en match. 
 • Alejandro Garnachos andra halvlek. Han är kanske den ende spelaren som har “nä-nu-reser-jag-mig-fan-upp”-auran när man ser honom få bollen på Old Trafford. Argentinaren har en enorm potential och vi får alla våra tummar att han kommer närmare Ronaldo än Januzaj när vi tittar tre-fyra år framåt i tiden. 

Fantastiskt:

 • Marcus Rashfords insats var inte perfekt, men jämfört med den bleka skugga till spelare han varit under hösten var det här som att vända ut och in på en tröja. Han utmanade, hade fart, assisterade, sköt och spelade med en helt annan swag än tidigare. 
 • Bruno Fernandes kan vara sjukt irriterande att följa i ett United i motgång (som i första halvlek mot Villa), men när han fokuserar mindre på domare och ligga ner och larva sig och i stället driver på United med sitt arbete och sina ibland otroliga passningar är han en fröjd att se. Som mot Villa där några av hans långbollar var strålande. 
 • Andra 45:an mot Emerys succégäng var den bästa Unitedhalvleken vi sett under 2023.

Unitedklass:

 • Trots 0-2 efter första halvlek tyckte jag inte att United var på långa vägar chanslöst. Två fasta situationer som gästerna skötte snyggt, men spelmässigt var det allt annat än 2-0. 
 • United hade “tur” att Villa gjorde “en Spurs” och fortsatte med sin höga backlinje i 2-0-ledning, för hade dom lagt sig lågt hade United garanterat haft betydligt svårare att bryta igenom. Samtidigt är det ju så att man inte spelar bättre än motståndaren tillåter och United spelade som ett samspelet lag för typ första gången den här säsongen. 
 • När ten Hag slängde in 19-årige Daniel Gore (ligadebut!) och 20-årige Hannibal i slutet innebar det att United haft sex spelare som är 20 eller yngre på planen i en och samma match. Otroligt och en av otaliga anledningar till att kärleken till detta monster till fotbollsbusiness består. 
 • Alltså, att Jonny Evans inte bara blir ifrångsprungen och bortputtad och överspelad i situation efter situation är inte bara osannlikt, det är också bevis för att han är en Unitedspelare i själ och hjärta. 15 år efter en annan 3-2-vändning mot Villa med en viss Macheda som matchhjälte är han med igen. 

Fortfarande frågetecken:

 • Andre Onana. Han lämnar snart den brittiska vintern för värmen i Elfenbenskusten, och jag skulle ljuga om jag sa att jag var orolig för hur United ska klara sig utan sin #24. Sen återstår givetvis att se hur turkiske Altay ser ut som sista utpost.
 • 7 timmar och 8 minuter utan ett enda mål är egentligen helt osannolikt. Nu smällde United in tre mål på en halvtimme och vi kan bara hoppas att det inte var en tillfällig topp. 

… and finally:

 • Forest borta på lördag blir som vanligt efter en vinst ett elddop, för att United ska kunna bygga vidare på någon slags svit. Efter Elangas och Woods uppvisning mot Newcastle blir det någonting att bita i. 
 • Sir Jim har till slut nästlat sig in i Glazer-sfären och även om det kunde ha blivit både bättre och sämre än det blev är det åtminstone en förändring. Och i ärlighetens namn kan det knappast bli sämre skött än det har varit de senaste 10-15 åren, så jag är positiv.