Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Joe Hugill utlånad till Burton Albion

Manchester Uniteds unga anfallare Joe Hugill kommer att spendera återstoden av den här säsongen i Burton Albion på lån. Detta bekräftas på fredagskvällen.

Hugill värvades till Uniteds akademi från Sunderland sommaren 2020. Sedan dess har han primärt spelat för klubbens olika akademilag. Förra våren var han emellertid i Altrincham på ett dual registration-lån (vilket innebar att han även fick spela matcher för Uniteds U21). Tidigare i veckan signerade Hugill ett nytt kontrakt med United.

Någon debut i Uniteds a-lag har det ännu inte blivit, men den här säsongen har han suttit på bänken vid fyra tillfällen. Han har dessutom fått speltid i åtta träningsmatcher och i somras slog han till med ett mål mot Leeds i Oslo.

Burton Albion ligger för närvarande på 17:e plats i League One, med fem poäng ner till en nedflyttningsplats. Målet för vårsäsongen torde således vara att slippa bli involverade i nedflyttningsstriden.

För Hugill blir den rimliga målsättningen regelbunden speltid och att han får stänka in några bollar. Givet att bara tre lag i League One har gjort färre mål än Burton torde hans chanser till speltid vara goda. Men 21 gjorda mål på 26 ligamatcher indikerar att han näppeligen lär bli överöst med stora chanser. Faktum är att Burton är det lag (tillsammans med Lincoln City) som kommer till färst avslut per match i League One.

Vi önskar Joe Hugill lycka till i Burton!