Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ratcliffe träffar supportrar / United en toxisk miljö / Earps bäst i världen / Elfte raka

Vi har lite av varje att bjuda på i dagens nyhetssvep. Den främsta nyheten är kanske att Sir Jim Ratcliffe har träffat supportergrupper.

På damsidan har Mary Earps prisats som världens bästa målvakt och i världslaget fick hon sällskap av Ella Toone. Mer negativt är att damlaget av en agent kallas för en “toxisk miljö”.

På herrsidan kopplas spelare samman med övergångar samtidigt som en irriterad André Onana satt på läktaren när Kamerun inledde Afrikanska mästerskapet.

Juniorerna tog elfte raka

Vi börjar i lördags, då Manchester Uniteds juniorer spelade mot Newcastle i ligan. Det blev förstås seger. Det blev förstås seger. Det blir det ju alltid.

Ethan Williams öppnade målskyttet efter knappa timmen.

Newcastle fick en kvittering till skänks, då Jack Kingdons passade bakåt samtidigt som målvakten Tom Myles var på väg framåt. Då båda kunde sedan bara se på när bollen rullade in i Uniteds mål.

Men juniorerna gjorde som de brukar göra. De vann. Ashton Missin missade inte alls då han satte segermålet och sedan kunde Jayce Fitzgerald fastställa slutresultatet till 3-1.

Det var juniorlagets elfte seger på elva försök i ligaspelet, vilket motsvarar den bästa säsongsöppningen någonsin av Uniteds juniorlag. United toppar förstås serien i överlägsen stil (nio poäng före Liverpool), med flest gjorda mål och färst insläppta. Ett tufft test väntar på lördag, då United möter ligatrean Manchester City.

Dessförinnan, ikväll närmare bestämt, ska United ta sig vidare i FA Youth Cup. För att göra det ska Swindon Town besegras på bortaplan. United är förstås storfavorit.

United en toxisk miljö

I Spanien har den före detta Unitedspelaren Vilde Boe Risa prisats. Det fick agenten Michael Kallbäck att på Twitter brista ut: “Det är vad som händer i en icke-toxisk miljö.”

Ifall någon faktiskt tvivlade på om det var United han syftade på med toxisk miljö så passade han på att gräva upp positiv historia om en annan före detta Unitedspelare, Martha Thomas, och kommenterade den med samma ord.

Det har under en tid flugit runt rykten om att Uniteds huvudtränare Marc Skinner inte alltid behandlar sina spelare på bästa sätt.

Sillynytt

Mejía aktuell för Sevilla

Sevilla har lagt beslag på Hannibal. Enligt Fabrizio Romano vill den spanska klubben även lägga beslag på Mateo Mejía. Det ska handla om en permanent övergång.

Pellistri har många alternativ

Facundo Pellistri är en annan spelare som kan lämna United. Där förefaller ett lån vara troligare. PSV Eindhoven, LA Galaxy och Granada ska alla ha visat intresse, enligt Fabrizio Romano.

Irriterad Onana på läktaren

Kort efter Uniteds match mot Tottenham satte sig André Onana på ett privatflyg till Elfenbenskusten. Tanken var att han igår skulle spela för Kamerun mot Guinea. Så blev emellertid inte fallet. På grund av dåligt väder kunde han inte flyga hela vägen och han fick stressa fram i bil den sista biten. Väl på plats upptäckte han att förbundskapten Rigobert Song inte hade tagit ut honom till matchtruppen.

Det rapporteras att Onana inte alls uppskattade förbundskaptenens beslut. Vi vet sedan tidigare att Onana och Song har meningsskiljaktigheter.

Från läktaren fick Onana se Kamerun spela 1-1.

Uniteds andra representant i turneringen är Sofyan Amrabat. Hans Marocko premiärspelar mot Tanzania imorgon.

Everton och Nottingham kan straffas

Premier League meddelar att Everton och Nottingham Forest har medgett att de brutit mot PSR (Profitability and Sustainability Rules). En juridisk panel kommer nu att döma klubbarna. Det kan bli tal om böter eller poängavdrag. Ärendena kommer att behandlas under pågående säsong och det kan alltså bli tal om ett andra poängavdrag för Everton, som redan har straffats en gång (där ligger ärendet under överklagan).

De båda klubbarna har uttalat sig.

Ratcliffe träffar supportrar

Sir Jim Ratcliffe träffade på måndagen Uniteds Fans’ Advisory Board och Manchester United Supporters’ Trust (MUST). Han höll dessutom ett videomöte med Uniteds Fans’ Forum.

Detta bekräftar United på klubbens hemsida och noterar att Ratcliffe även träffade ledande personer från Trafford och Greater Manchester för att diskutera Uniteds roll i lokalsamhället samt potentiell utveckling av Old Trafford.

Ratcliffe hade sällskap av Sir Dave Brailsford, Jean-Claude Blanc och icke namngivna klubbledare.

MUST kommenterar att det var uppfriskande att Ratcliffe redan i detta skede var villig att samtala med supportrar. Ratcliffe gav bland annat besked om att United behöver vara hänsynslöst fokuserade på att skapa vinnande lag. Han uttryckte även att han inte gör detta för att tjäna pengar och att han ser på United som en tillgång för samhället.

I slutändan är det förstås resultaten som talar men hittills framstår Ratcliffe och Ineos som betydligt mer öppna än Glazerfamiljen.

United möter Southampton

Omgång i FA-cupen för damer har lottats. Där fick United en överkomlig uppgift i form av andradivisionens Southampton på bortaplan.

Earps bäst i världen

Igår prisades Mary Earps, för andra året i rad, som världens bästa målvakt, på Fifas The Best-gala. Vi gratulerar!

Earps och Toone i världslaget

Världens bästa målvakt Mary Earps fick, föga överraskande, en plats i världslaget. Mer överraskande var att hon inte blev ensam Unitedspelare där. Ella Toone röstades nämligen in i laget. Vi gratulerar förstås de båda!

Världslaget dominerades totalt av engelskor, vilket måste sägas vara mycket märkligt. Toone har näppeligen var världens bästa offensiva mittfältare det senaste året och flera andra engelskor samt USA:s Alex Morgan har inget i världslaget att göra.

Utöver Earps och Toone noterar vi att de tidigare Unitedspelarna Alex Greenwood, Lauren James och Alessia Russo också fick plats i världslaget.

56 advokater

Under processen som slutade med (eller kommer sluta med, ska vi kanske skriva) att Sir Jim Ratcliffe köpte 25 procent av Manchester United betalade klubben för 56 advokater. Detta rapporterar The Athletic.