Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rashfords vilda festnatt / Onana utslagen / Juniorerna kan inte sluta vinna

Dagens svep blandar högt med lågt och innehåller allt från en presskonferens till att Rashford har varit ute och festat. 

Presskonferens del två

Under gårdagen rapporterade vi om första delen av presskonferensen, läs denna här:

Bayindir i buren / Sjuka britter / Forson kan lämna

Ten Hag fick en fråga gällande om han fortfarande känner att han måste bevisa att han är rätt man att leda Manchester United framåt, varpå han svarade “på den högsta nivån i fotbollen tror jag att man alltid måste bevisa att man är värdig”

På en fråga gällande hur högt klubben värderar en FA-cup titel svarade ten Hag “Hos Manchester United handlar det om att vinna troféer. Självklart står Champions League och Premier League högst i kurs. Men vårat mål är att vinna varje tävling vi deltar i, det måste vara denna klubbens mentalitet.”

På en fråga om ten Hag tror att klubben hade utmanat om flera titlar om det inte vore för de distraktioner som har varit i form av köpet av klubben osv svarade ten Hag “det är endast hypotetiskt så det är svårt att veta, det är ingen idé att prata om det”

Harrison med i dagens trupp

17-åriga Elyh Harrison kommer enligt AcademyScoop att vara inkluderad i dagens FA-cup matchtrupp mot Newport County. Harrison har spelat för det engelska U-18 landslaget och sägs stå högt i kurs hos ten Hag.

 

Onana utslagen ur AFCON

Igår spelade Kamerun åttondelsfinal mot Nigeria, en match som slutade 2-0 till Nigeria efter dubbla mål av Lookman. André Onana spenderade, återigen, hela matchen på avbytarbänken.

Tyler Fletcher skadad

Tyler Fletcher, son till Darren Fletcher har åkt på en höftskada som kommer hålla honom från spel i fem månader, alltså resten av säsongen. Tyler och Jack Fletcher anslöt förra sommaren till United från Manchester City.

 

Rashford ute på partaj

The Athletic rapporterar att Marcus Rashford var ute på fest i torsdags, på fredagen sjukanmälde han sig från träningen.

United har hävdat att Rashford endast var ute på onsdagen, detta då spelarna var lediga på torsdagen, men The Athletic hävdar att ett flertal av deras källor har bekräftat att Rashford även var ute och festade under torsdagskvällen.

Det problematiska med skvallernyheter är att dem baseras på spekulationer, vi kommer förmodligen aldrig få om Rashford verkligen var ute på torsdagen, hans alkoholkonsumtion den kvällen samt hur länge han var ute. Eller om han faktiskt bara var sjuk under fredagen.

 

U-18 vann igen

Under gårdagen spelade U-18 laget mot Leeds och det blev, som i alla tidigare matcher denna säsongen en vinst. Matchen slutade 4-0 till hemmalaget och målen gjordes av Gabriele Biancheri, Bendito Mantato, Zach Baumann och Ethan Williams.

Detta innebär att United nu toppar tabellen på 39 poäng av 39 möjliga, med 42 gjorda mål och endast sju insläppta.

Provspelaren Mason Cotcher fick speltid, något som även unga Amir Ibragimov och Finley McAllister fick.

En spelare som imponerade var Bendito Mantato, höjdpunkterna från hans match kan ses i spelaren nedan.

Även U-21 vann

Det går bra för ungdomslagen. Även U-21 spelade under gårdagen match, detta mot Norwich City. En match som slutade med vinst, 4-2. Sam Mather visade att han snart är redo för större uppgifter då han gjorde alla fyra målen för United.

Ibragimov och McAllister hoppade även in och fick speltid i denna matchen.