Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Bayindir i buren / Sjuka britter / Forson kan lämna

Erik ten Hag har idag bekräftat att Altay Bayindir kommer att vakta Manchester Uniteds mål i bortamatchen mot Newport County på söndag. Det blir den turkiska målvaktens Manchester United-debut.

Detta bekräftade Ten Hag på sin presskonferens inför matchen. Fredagens nyhetssvep plockar förstås upp mycket mer från presskonferensen. Utöver det blir det förstås lite silly season, FA Women’s League Cup, spikat derby och så har nån snubbe som heter Jürgen fått nog.

Ten Hags presskonferens

…om Altay Bayindir

“Han kommer att vara i målet.”

Han har väntat på sin chans men han är erfaren och har spelat för en stor klubb i Turkiet.

På en märklig följdfråga om Bayindir kan hantera pressen på den lilla arenan i Newport svarar Ten Hag: “Har du varit i Fenerbahce?”

Han kan hantera press.

…om att spela cup på bortaplan

Vi har cuper i Nederländerna också och jag har spelat mot lag från lägre divisioner där.

Vi kan inte underskatta någon motståndare.

…om en möjlig anfallsvärvning i januari

Det finns inget utrymme för en värvning om United ska hålla sig inom Financial Fair Play-reglerna. Men det är uppenbart att United saknar bredd på anfallspositionen, även om Marcus Rashford kan spela där.

…blir FA-cupen extra viktig då det är sista titelchansen?

Det är sanningen. Det är den sista möjligheten för en titel. Vi kommer att gå för det.

…om första veckorna med Ineos

Det ger ett lyft till klubben. Klubben går nu in i en förändringsperiod.

Det påbörjades för ett och ett halvt år sedan men Ten Hag och Ineos är överens om att mer behöver göras. Vi har börjat med omklädningsrummet men det finns många avdelningar och Ten Hag är glad att få stöd och Ineos kan hjälpa de andra avdelningarna att bli bättre.

…om Jürgen Klopp

Det är inte bra för Premier League. Han har gjort ett otroligt jobb för Liverpool.

…om att få slut på energi

Nio år är en lång tid. Det är lätt att förstå att energin kan ta slut. Fotbollen i England är intensiv.

Video

Sjuka britter

Några frågor om spelartillgänglighet blev det inte på presskonferensen (åtminstone inte under den första delen). Till MUTV säger Ten Hag att Tyrell Malacia och Victor Lindelöf fortfarande är skadade.

Inför söndagens match är Jonny Evans och Marcus Rashford frågetecken på grund av sjukdom.

Ten Hag kan dock glädjas åt att spelare som Lisandro Martínez, Luke Shaw, Harry Maguire och Casemiro är tillgängliga.

Samtidigt har United släppt bilder på Mason Mount på träningscykel. Någon tidsram för när han kan vara tillbaka i spel får vi inte.

Seger mot Burnley

I veckan har United spelat en träningsmatch mot Burnley bakom stängda dörrar. Casemiro, Lisandro Martínez, Amad, Harry Maguire och Luke Shaw kom alla till spel.

Burnley vann matchen med 3-1. Antony gjorde Uniteds mål på straff.

FA undersöker Aston Villa

I veckan vann Aston Villa stort mot Sunderland i FA Women’s League Cup. I matchen spelade Noelle Maritz för Villa. Problemet med det är att hon representerat Arsenal i cupen. Spelare får endast representera en klubb i cupen.

Det hela kan få betydelse för Manchester United, då United om Villa straffas kan bli av med sin plats som näst bästa grupptvåa (bara de två bästa grupptvåorna går till kvartsfinal).

FA har bekräftat att Villa nu undersöks och ärendet har lämnats över till Sport Resolutions UK för övervägande av en oberoende tribunal.

Forson kan lämna i sommar

Omari Forson kan lämna United på fri transfer i sommar, rapporterar Manchester Evening News. Tidningen uppger att Forson har nobbat Uniteds senaste kontraktserbjudande och det ska vara allt troligare att han byter klubb i sommar.

Söndagsderby

Premier League har bekräftat att vårens Manchesterderby kommer att spelas söndagen den 3 mars, klockan 16.30 (svensk tid). Precis som höstens derby blir det alltså avspark än timme tidigare än brukligt för den sena söndagsmatchen. Varför meddelas inte.

Resterande matcher i mars spikas vid ett senare tillfälle. Det betyder att marsmatcherna spikas senare än de någonsin har spikats. Detta i Premier Leagues ständiga jakt på att göra livet för supportrar så svårt som möjligt.

Klopp ger upp

Vi avslutar med en glädjande nyhet. Jürgen Klopp har meddelat att han lämnar Liverpool efter den här säsongen.