Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Mainoos förebild / U-18 tappade poäng / Sam Williams återkomst

Dagens svep fokuserar på del två av presskonferensen inför kvällens match mot Aston Villa, men har även fokus på ungdomslagen där det spelats match samt värvats ny scout. 

Sam Williams återvänder

Sam Williams som lämnade Manchester United år 2022 tillsammans med Kieran McKenna återvänder nu till klubben från Ipswich Town där han varit rekryteringsansvariga. Williams roll i United blir som chefsscout för åldrarna 17-21 år.

U-18 kryssade mot Derby County

Länge såg det ut som att U-18 gick mot säsongens första förlust i en match mot Derby County på bortaplan, i den 92:a minuten steg dock Jim Thwaites fram med ett mål (se detta i spelaren nedan). Detta innebär att matchen slutade 2-2 vilket är säsongens första poängtapp för Manchester United U-18 lag denna säsongen, detta efter 15 spelade omgångar.

Presskonferens del 2

Igår rapporterade vi om presskonferens del 1, läs denna här:

Mittbacksfokus i allmänhet, Lisandro Martinez i synnerhet

 

Idag rapporterar vi om andra delen av denna presskonferens inför kvällens match mot Aston Villa.

En stor del av presskonferensen kom att handla om unga spelare, särskilt Kobbie Mainoo. Ten Hag fick en fråga gällande hur stor förebild Casemiro är för Kobbie samt hur stor betydelse Casemiro har haft för Mainoos utveckling. Ten Hag svarade

”Jag är glad att Casemiro är tillbaka och Kobbie kan lära sig mycket av honom, de har en bra relation. Koobie är väldigt formbar och Casemiro har oerhört mycket erfarenhet så Koobie kommer kunna lära sig massvis av honom. Det kan skynda på hans utveckling. Casemiro tar ansvar för honom, han pratar mycket med honom, jag ser det i omklädningsrummet och på träningar men även på planen, han försöker hjälpa Kobbie.”

Han försöker hjälpa Koobie

På  en fråga gällande att Garnacho nu får spela till höger svarade ten Hag ”Garnacho är högerfotad men han är väldigt bra med sin vänster. Han föredrar såklart att spela till vänster men han har funnit sig tillrätta på högerkanten, det är kanske hans främsta egenskap, hans förmåga att anpassa sig.”

Se hela presskonferensen här