Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scott igen – men det är Kobbie som fångar ens intresse

“In med Scott för att säkra tre poäng”

Det började som ett skämt, men nuförtiden är det som att Scott McTominay blivit en slags otippad frälsare för United. 

På riktigt. 

Hans 2-1 på Villa Park gör att hoppet om topp 4 inte är helt dött än. 

Himmelskt:

 • Trots en till största delen fruktansvärd säsong har vi fått ett gäng sena avgöranden som gjort att pulsen gått upp i 180 på bråkdelen av en sekund. Inte sällan har det varit allas vår favorithackkyckling från Skottland som “orsakat“ detta. Avslutet bakom “världens bäste målvakt” var enastående beslutsamt. 
 • Inlägget till Scott. Diogo Dalots offensiv har verkligen tagit nya, stora kliv. När han numera är till stor del pålitlig även defensivt är jag oftare än tidigare trygg med att se honom starta (även om jag börjar tröttna på hans high-fives).

Unitedklass:

 • Jag blir mer och mer förälskad i Kobbie Mainoo. Visst gör han misstag ibland, men 9 gånger av 10 ser man vilket beslut han tänker fatta och så gör han det och utför det som han ska. Att en egenproducerad spelare kommer fram och imponerar så i den åldern, på den positionen, är ingenting som händer ofta. Jag minns inte ens om jag sett det sen Nicky Butts dagar (och då fanns det lite konkurrens framför honom). 
 • Onana är verkligen ingen jag känner mig trygg med längst bak, men mot Villa tog han det han skulle ta (om än med lite flyt) som Unitedkeeper. Och lite till faktiskt. 
 • Målet! Inte bara Maguires nick (han vinner ofta i offensivt straffområde, men oftast till ingen nytta) utan Højlunds påpasslighet framför mål. Dansken kan helt plötsligt inte sluta göra mål. Och United gjorde alltså mål på en fast sitatuion! 
 • Alejandro Garnacho är numera given i startelvan och det har gjort att han växt ut ytterligare. När han höjer standarden på avsluten (han kan inte cykelsparka in bollar i krysset varje vecka) är han inte bara lovande, utan en superstar. 

Blekt:

 • Spelplanen. I ärlighetens namn hade ju hemmalaget mest av spelet och de flesta målchanserna och man ser att de har ett grundspel som innefattar att veta vad de ska göra för att försöka bryta ner lag. Det har inte United, som fortsätter att sätta sina pengar på omställningar och ännu har förtvivlat svårt att bygga något i innehav. Tänk bara hur många långbollar bakom backlinjen till Martinez man slog, främst efter paus.
 • Försvarsspelet på hörnor är fortfarande allt annat än förtroendeingivande. 

 

Frågetecken:

 • Hur ska United kunna fortsätta jakten på en topp 4-placering utan Lisandro Martinez? Jag kan inte liksom se att det kan gå.
 • Vigge kom in i stället för Luke Shaw och lirade vänsterback. Varför? Varje gång någon liknande förändring skett tidigare har Dalot – med mängder av erfarenhet där – flyttat över till vänster. 
 • Varför spelar vi alltid söndagskvällar nuförtiden? 

Sist: 

 • Casemiros reaktion på Matty Cashs filmning (och det efterföljande gula kortet) var aningen överdriven. Men kul att se. 
 • Luke Shaw klev alltså av i förebyggande syfte. Han får inte vara skadad. Så är det bara.
 • Topp 4 är inte helt uteslutet i och med trean på Villa Park, men det ska nog mycket till för att United ska passera både Aston Villa och Spurs under våren (om nu inte England vinner en plats till med hjälp av koefficienter). Conference League känns mer realistiskt. Inte riktigt det Ineos siktar på, va?