Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe vill sänka kostnaderna / Ny arena får skulderna att växa / Matchbollar till debutanterna

Dagens Unitedsvep kommer med ekonomiskt tema då Sir Jim Ratcliffe investerar för att sänka kostnader och spara pengar till A-lagstruppen. Vi kan även rapportera att skuldberget kommer att växa i samband med regenereringen av Old Trafford. I övrigt så har Willy Kambwala och Omari Forson fått en present för sina nyliga debutmatcher i PL.

Ratcliffe vill sänka kostnaderna

Sir Jim Ratcliffe har anställt ett rekonstruktionsföretag som ska överse ett stort kostnadsbesparingsarbete, detta för att spara mera pengar som ska kunna investeras i nya värvningar till klubbens A-lag. Företaget ska också överse och se till att klubben inte bryter mot Premier Leagues spenderingsregler.

Företaget, Interpath Advisory, har redan påbörjat sitt arbete och ska se över alla delar av klubbens finansiella arbete samt fastställa vars pengar kan sparas.

Ny arena får skulderna att växa

Sedan Glazerfamiljen tog över Manchester United år 2005 så har klubben gått från helt skuldfria till den totala motsatsen och det påbörjade arbetet att regenerera Old Trafford kommer att lägga till en ny hög skulder till det redan växande berget av lånade finanser.

Kostnaden av att bygga en helt ny arena estimeras att kosta runt två miljarder pund medans kostnaden att regenerera den nuvarande arenan kommer att kosta hälften av det. Ett projekt för att bygga en ny arena skulle även kräva finansiell support från andra parter. Användningen av skattepengar till nybygget har diskuterats med är långt från garanterat.

I tisdags så släpptes klubbens resultat från det andra kvartalet 2024, där värderades klubbens skulder till 773,3 miljoner pund utan att räkna in pengar som är skyldiga i övergångssummor.

Matchbollar till debutanterna

Willy Kambwala och Omari Forson har fått sina “debutbollar” från Premier League efter att båda akademispelarna nyligen gjort sina första matcher i den engelska högstaligan. Willy Kambwala gjorde sin Premier League debut från start mot West Ham United i december medans Omari Forson klev ut i en Premier League match för första gången mot Wolves i den där magiska 3-4 vinsten, där Forson faktiskt assisterade till Kobbie Mainoos avgörande.

Att ge spelarna dessa matchbollar har varit en tradition sedan säsongen 2015/16.