Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Liverpool 4-3
Potentiell vändpunkt efter sanslös dramatik

Det blev ett sanslöst drama på Old Trafford under gårdagen och vi slets mellan hopp och förtvivlan under 120 minuter. Under delar av matchen, särskilt första 35, såg United ut som ett lag som kan mäta sig med de stora även spelmässigt så att säga. Det och det stora hjärta vissa spelare visade igår tar vi med oss in i sista delen av säsongen.

Nog kan det ha varit en vändpunkt som gör att vi av bara farten går ikapp något av lagen ovanför oss i ligan.

Det fanns som sagt delar som såg väldigt bra ut igår. Sedan fanns de andra delar där det såg mindre bra ut.  Delar där Rashford inte orkade jobba bakåt och där Fernandes la sig för lätt istället för att rensa iväg bollen. De så kallade små marginalerna som Ten Hag brukar hänvisa till är inte alltid marginaler. Vid 1-1 och 1-2 skulle man hellre vilja tala om bekvämlighet och otillräcklig kvalitet.

Att sedan komma tillbaka och vända flera gånger om måste ändå ses som oerhört och förvånande starkt. Både nämnda Rashford och Fernandes steppade upp istället för att ge upp och den ganska svaga bänken såg plötsligt ut att brinna. Måhända kom inte Liverpool upp i nivå men det skiter vi fullständigt i denna gång. Till och med Lindelöf och Maguire kunde avgjort matchen med riktiga kanoner, samtliga visade hjärta. Den hånade, forne lagkaptenen Harry Maguire kunde till och med skjutit in Kelleher i mål. Amad och Antony gjorde oväntat starka inhopp. Å sedan Mainoo, vilken första halvlek han gör!

Hur mycket vinsten igår betyder i realiteten är svår att sia om. Klart är i alla fall att den borde betyda allt i mentaliteten, att den kan bli en turning point att göra sista delen av säsongen till något riktigt bra. United har visserligen ett tufft schema efter landslagsuppehållet med svåra bortamatcher (Chelesa, Brentford) och sedan Liverpool hemma igen.

Rivalerna vi jagar för att nå en Champions Leauge-plats, Spurs och Villa, har också tuffa matcher kvar på schemat och ser inte ut att vara särskilt stabila. Av bara farten kan det bli en placering bland de fyra, eller fem.

Vi ska inte sia för mycket om framtiden. Däremot ska vi fira denna måndag, det tycker jag alla supportrar är värda!

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen kan ses här.

Ten Hags presskonferens

Vi fick se en sansad Erik ten Hag efter match. Han ville inte ranka gårdagens seger som den bästa i hans karriär eftersom han haft många framgångar. Förståeligt.

Andra saker vi fick höra från Ten Hag:

  • Segern kan vara väldigt viktig, det är titlar som är målet men detta en viktig seger på vägen.
  • Första 35 visade vi hur vi vill och kan spela. Vi har hög potential men måste få kontinuitet i framträdanden.
  • Vi har en bra trend, vi blir bättre med fler spelare tillbaka.
  • Laget gör det mycket bra. Vi tvingades ändra sent igen då Evans var påtänkt och Wan-Bissaka inte fullt redo.
  • Det är klart hur vi vill spela ut bakifrån, locka fram motståndaren och hitta in bakom. Också pressa högt och lägga oss lågt utifrån i balans, vara proaktiva.
  • Vi chansade med man-man i slutet, det gjorde att vi lyckades trycka tillbaka Liverpool.
  • Detta kan vara en potentiell turning point. Vi har haft andra matcher där vi borde haft poängen, denna gång var det vår tur.

Andra reaktioner

Mer om matchen

En cupklassiker rakt till historieböckerna