U18: Chelsea - Manchester United 1-2
Ethan och Ethan sköt mästerskapet till United!

Ethan Williams assisterade Ethan Wheatley till öppningsmålet och sköt sedan själv det matchvinnande målet när Manchester United besegrade Chelsea med 2-1 i den nationella U18 Premier League-finalen!

Därmed är Manchester United engelska juniorlagsmästare. Till följd av det får laget spela i Uefa Youth League nästa säsong.

United matchade ett toppat lag. Kvartetten som varit involverad i a-lagssammanhang – Harry Amass, Louis Jackson, Habeeb Ogunneye och Ethan Wheatley – var alla med i startelvan. Ogunneye som högerback istället för James Nolan var enda förändringen jämfört med laget som matchades dÃ¥ United besegrade Manchester City i finalen av U18 Premier League Cup.

Matchinledningen var försiktig från båda lagen. Den första stora chansen fick Wheatley, då han via målvakten prickade stolpen.

Det första målet skulle falla mitt i första halvlek. Föga överraskande var det Wheatley som skrevs in i målprotokollet. Han blev frispelad av Ethan Williams och där gjorde han förstås inget misstag.

Ethan Wheatley firar efter sitt 1-0-mål.

Chelsea var nära att kvittera efter knappa halvtimmen, men Jackson kunde rädda på mållinjen.

Därefter tog Chelsea tag i taktpinnen i allt större utsträckning men det var ont om farliga chanser före paus.

Inför andra halvlek gjorde United ett byte, då James Nolan ersatte Ogunneye.

Chelsea skulle kvittera nästan direkt efter pausvilan. De kom runt på sin vänsterkant för inlägg och i straffområdet var Josh Acheampong större och starkare än Amass.

Hemmalaget fick en stor chans att ta ledningen, men Elyh Harrison kom ut bra och Donnell McNeilly kunde inte träffa mål.

Istället skulle United återta ledningen. Wheatley visade prov på klass i straffområdet och gav bollen till Jack Fletcher. Hans avslut blockerades av en försvarare men Williams tryckte in returen i nät.

Ethan Williams firar sedan han gjort det matchvinnande målet!

James Scanlon serverade sedan Wheatley i straffområdet. Anfallaren gjorde bort sin försvarare men målvakten kunde rädda.

Harrison gjorde sedan en vass räddning då Tyrique George försökte från distans.

Wheatley fick ett jätteläge när han snodde åt sig bollen högt. Han hade passningsalternativ men valde avslut som gick utanför mål.

Chelsea hade ytterst lite i form av kvitteringschanser. United hade stor kontroll på tillställningen och de stora chanserna föll till Wheatley på kontringar. Han kunde emellertid inte addera till sitt öppningsmål. Även Gabriele Biancheri fick en stor chans i slutsekunden utan att kunna kapitalisera.