Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Earps till PSG / Ineos kämpar för Todibo / Namnrättigheter kan säljas

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Mary Earps ser ut att vara nära en flytt till PSG. Vi kan även rapportera att Ineos har anlitat en advokat i ett försök att värva Jean-Clair Todibo trots Uefas klubbägarskaps regler. I övrigt så funderar Sir Jim Ratcliffe på att sälja namnrättigheterna till Old Trafford samt att höja biljettkostnaderna.

Earps till PSG

Efter fem fina år i Manchester United så förväntas nu Mary Earps lämna klubben för en flytt till franska PSG, det rapporterade Le Parisien igår.

Earps kontrakt utgår i slutet av månaden och trots att United har lagt fram ett bättre bud så ser det ut som att den 31 årige målvakten kommer att skriva på för den franska huvudstadsklubben, med ambitionen att slåss om de stora trofeerna som den största faktorn i beslutet.

Ineos kämpar för Todibo

Trots att Uefa i princip satt stopp för OGC Nice spelaren Jean-Clair Todibo att värvas av Manchester United på grund av deras regler kring multiklubbägarskap så har Ineos inte gett upp på att ta Todibo till Manchester i sommar.

Ineos har valt att utmana Uefas regelbok genom att anställa den schweiziska advokaten Gianpaolo Monteneri för att vädja inför idrottsdomstolen till förmån för möjligheten att Manchester United ska kunna värva Todibo från Nice.

Namnrättigheter kan säljas

Manchester United undersöker nu möjligheten att sälja namnrättigheterna till Old Trafford för att hjälpa till i finansieringen angående renoveringen av arenan alternativt bygget av en ny arena. Klubben ska även fundera kring meningsfulla prisökningar av matchbiljetter.

Ifall Ineos skulle välja att renovera Old Trafford istället för att bygga en helt ny arena så är det möjligt att man behåller namnet Old Trafford men att en partner skulle slås in, lite som FC Barcelona har gjort med sin arena efter en affär med musik streaming tjänsten Spotify. Barcelonas arena heter numera Spotify Camp Nou. Ifall Ineos skulle föredra att bygga en helt ny arena så är det mycket troligt att namnet skulle säljas helt och hållet, som Arsenal gjort med Emirates Stadium eller Manchester City med Etihad Stadium.

Klubben har hållit konversationer med stora finansiella institutioner angående potentiell finansiering av miljardprojektet. Det står dock fortfarande oklart ifall det skulle vara Ineos eller klubben som skulle stå för skulderna ifall pengar skulle lånas för projektet.

Manchester United Supporters Trust har uttryckt flera punkter efter dessa rapporter där man bland annat inte står bakom potentiella prisökningar av biljetter. Man är också kritiska mot att finansieringen av arenan ska addera fler skulder till klubben. MUST vill också att namnrättighetsfrågan ska ställas till supportrarna då det är en väldigt känslosam fråga.

Terland på gång

Manchester United hoppas att slutföra värvningen av norska forwarden Elisabeth Terland på en gratis övergång innan landslagsuppehållet. Terlands kontrakt utgår i slutet av juni.

22-årige Terland var Brightons bäste målskytt förra säsongen med sina 15 fullträffar på 28 matcher i alla turneringar.

Idag så rapporterade vi att Lucia Garcia är klar för en flytt till mexikanska Monterrey och Elisabeth Terland ser ut att bli hennes direkta ersättare till nästa säsong.

Framtiden oklar för Zelem

Manchester United har fortfarande inte aktiverat det sista året i Katie Zelems kontrakt och det rapporteras nu att hon har ögonen på andra klubbar då framtiden i United fortsatt är oklar.

Även Emma Sanders har rapporterat att ingenting är bestämt ännu kring Zelem men att det finns en “stor chans” att hon lämnar klubben.

Malard ser ut att bli permanent

Manchester United är redo att aktivera köpklausulen i Melvine Malards lånedeal för att värva henne från Lyon.

Malard har kontrakt med de franska mästarna tills 2026 men spelaren ser nu ut att stanna i Manchester United på permanent basis.

Grohs ryktas

Med nyheten att PSG är nära en värvning av Mary Earps från Manchester United så är det inte konstigt att potentiella ersättare redan är på radarn. Bayern Munchens målvakt Maria Luisa Grohs ses som en av toppkandidaterna och Grohs verkar öppen till flytten då hennes mål är att spela för en av toppklubbarna i WSL.

Damlaget får byta träningsbyggnad

Manchester Uniteds damlag kommer att tillbringa nästa säsong i temporära byggnader på Carrington då herrlaget flyttar in i damernas byggnad medans herrarnas inomhus ytor renoveras.

Renoveringsprojektet på herrarnas lokaler, som kommer att kosta runt 50 miljoner pund, tog vid i måndags och förväntas att pågå under hela säsongen 2024-25. Målet är att leverera ett tränings komplex i världsklass.

Damernas nya lokaler, som kostade runt 10 miljoner pund, öppnade förra sommaren men herrarna kommer att få prioriterad åtkomst till byggnaderna under den kommande säsongen.

Datum för Community Shield

Årets upplaga av Community Shield mellan Manchester United och Manchester City kommer att ta plats på lördagen 10 augusti klockan 16. Matchen blir Uniteds första för säsongen 2024-25.

Res med oss till Manchester!