Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Förändringar i tränarstaben att vänta / Fackliga samtal runt damlaget / EFL-lottning

Nyheterna som omgärdar Manchester United för tillfället handlar en hel del om eventuella förändringar i tränarstaben. Bland annat kommer Benni McCarthy högst troligt lämna klubben medan ryktena om en återkomst för Ruud van Nistelrooy intensifieras, samtidigt som Go Ahead Eagles huvudtränare René Hake också väntas ansluta. 

I övrigt uppmärksammar vi ett rykte om det ständigt återkommande mittbacksnamnet som är Matthijs de Ligt. I damlaget nås vi även av uppgifter att facket vill diskutera påstådda olägenheter som uppstått.

Nederländsk duo på ingång – trio på väg bort

Allt tyder på att Erik ten Hag blir kvar i Manchester United även nästa säsong och som en följd av det snackas det alltmer om möjliga förändringar på ledarsidan, däribland ett par nyförvärv. Men också en förlust.

På väg bort är nämligen Benni McCarthy, som har titeln a-lagstränare i klubben, detta rapporterar The Athletic. Den före detta sydafrikanske landslagsforwarden anslöt till Uniteds tränarstab sommaren 2022 men uppges nu vara sugen på att ta ett eget tränaruppdrag när hans kontrakt löper ut vid stundande månadsskifte.

McCarthy, som öste in mål i bland annat Ajax och Porto, har tidigare tränat sydafrikanska klubbar och väl där fått utmärkelsen som årets tränare säsongen 2020/21. Under hans tid i United ska han dessutom ha haft en stor del i Marcus Rashfords fina säsong 2022/23 och överlag haft en mycket bra relation med många av spelarna i truppen.

Var McCarthy tar vägen härnäst återstår dock att se.

Ser vi till vad som väntas adderas till tränarstaben hittar vi två namn som uppges vara så gott som klara. Det ena mer välbekant än det andra.

Ruud van Nistelrooy är det ena. René Hake det andra. Van Nistelrooy behöver naturligtvis ingen närmare presentation med tanke på hans status som spelare i klubben för ungefär 20 år sedan. För tillfället håller 47-åringen till i PSV Eindhoven under huvudtränaren Peter Bosz, som för övrigt är klar för Liverpool.

Det andra namnet som väntas ansluta till Ten Hags stab är Go Ahead Eagles huvudtränare René Hake, som har över 20 års erfarenhet av tränaruppdrag i Nederländerna.

Även dessa uppgifter kommer från The Athletic och kan därmed betraktas som mycket trovärdiga. Det nämns även att de nuvarande assisterande tränarna Steve McClaren och Mitchell van der Gaag ser ut att få göra plats åt Van Nistelrooy och Hake.

Även Darren Fletcher och hans roll som teknisk direktör ska utvärderas, enligt samma källa.

Fackliga samtal att vänta kring damlaget

Professional Footballers’ Association (PFA), på svenska översatt till det fackliga organet för professionella fotbollsspelare, sägs vilja föra samtal med representanter i United angående det växande missnöje som rapporteras gällande ledningen runt laget. Eller som man så vill brist på ledning runt laget.

Det senaste som väckt missnöje är situationen gällande renoveringen av Carrington, som innebär att herrlaget temporärt behöver flytta på sig – till damernas anläggning. Det i sin tur leder till att damerna kommer flyttas till tillfälliga moduler.

Det här är andra gången på tre år som PFA, alltså facket, uppmärksammas om situationen i Uniteds damlag och nu uppges man vidta potentiella åtgärder. Vad det nu blir…

Misskötseln av damlaget illustreras även tydligt i form av tunga spelarförluster. Att lagkaptenen Katie Zelem lämnar samtidigt som Mary Earps, utsedd till världens bästa målvakt, ryktas bort, är inget annat än ett uppenbart misslyckande från (den obefintliga) klubbledningen.

De Ligt fortsatt ett hett namn

För ungefär två veckor sedan skrev vi om att United intresserar sig för Bayern Münchens mittback Matthijs de Ligt. 

Nu nås vi av nya uppgifter från David Ornstein på The Athletic, som uppger att United överväger en affär för mittbacken, som ryktas vara på Bundesligaklubbens transferlista.

Än ska dock inga konkreta samtal ha förts mellan United och Bayern, vilket troligtvis är en följd av att De Ligt spelar EM för tillfället.

Även Evertons mittback Jarrad Branthwaite har ryktats vara på ingång, men den affären är, enligt Ornstein, oberoende en eventuell De Ligt-affär.

Lottat för U21 i EFL Trophy

United kommer nästa år ställa upp med ett U21-lag i EFL Trophy. Lottningen ägde rum i torsdags och lagen som väntar i Uniteds grupp är Barnsley, Doncaster Rovers, och Huddersfield Town. 

Barnsley och Huddersfield (degraderade från The Championship) hör hemma i League One medan Doncaster spelar i League Two.

Matcherna kommer börja spelas i september.

Kvartett uttagen till Wales

Det walesiska landslaget ska i juli månad spela EM-kval mot Kroatien och Kosovo. Fyra namn som blivit uttagna hittar vi i United i form av Gemma Evans, Safia Middleton-Patel, Hayley Ladd, och Mayzee Davies. 

Res med oss till Manchester!