Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Van de Beek lämnar Manchester United

Efter nästan fyra år i Manchester United står det nu klart att Donny van de Beek lämnar på permanent basis. Den nederländske mittfältaren kommer härnäst representera den spanska ligatrean Girona.

Van de Beek kom till United i början av september 2020 från Ajax och hade då höga förväntningar på sig efter ett par fina år i Ajax. Någon succé i England blev det emellertid inte och att 27-åringen inte haft någon plats i United har bara blivit allt mer tydligt under säsongerna som gått.

Totalt blev det endast 62 matcher i klubben, varav 23 var från start. Det säger naturligtvis ganska mycket om mittfältarens tid i United, som dessutom varit fyll med en del skador. Målmässigt var det inte heller mycket att skriva hem om, då han bara hittade nätet två gånger.

I januari 2022 lånades Van de Beek ut till Everton i hopp om att få fart på karriären. Där tog han en ordinarie plats till en början men våren kantades av skador och allt mindre speltid.

Det blev även en lånesejour i tyska Eintracht Frankfurt under andra halvan av säsongen som var. Åtta matcher blev noteringen i Bundesliga och den köpoption som tyskarna hade utnyttjades inte.

27-åringens avtal med United löpte ut nästa sommar, därmed har Girona betalat en övergångssumma, om än att den uppges ha varit ganska oansenlig. Igår rapporterade vi om den förmodade affären och uppgav att United får omkring £500 000, inklusive bonusar och eventuell vidareförsäljningsklausul på omkring €5 miljoner. 

I samma artikel finns även att läsa en hälsning från Van de Beek till klubben och supportrarna.

Vi önskar Donny van de Beek lycka till i Spanien!

Res med oss till Manchester!