Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Richard Hartis lämnar med klubbens bästa lyckönskningar

Manchester United säger farväl till målvaktstränaren Richard Hartis. Under sin andra sejour i United var Hartis klubbens målvaktstränare i fem säsonger.

Dessförinnan hade Hartis jobbat för United från 2001 till 2010, då mestadels inom akademin. Men han var även målvaktstränare i a-laget säsongen 2007/08, då United vann ligan och Champions League.

Hartis hämtades sedan tillbaka till United av Ole Gunnar Solskjaer. Nu efterträds han av Jelle ten Rouwelaar, vars anställning blev officiell tidigare i veckan.

United kommenterar i ett officiellt klubbuttalande:

Manchester United kan bekräfta att Richard Hartis har lämnat klubben efter fem år som senior målvaktstränare för a-laget.

Vi vill uppriktigt tacka Richard för hans betydande bidrag under två sejourer i klubben, där han arbetat med efterföljande a-lagsmålvakter och utvecklat ett stort antal akademimålvakter, varav flera nådde den högsta nivån.

Richard var väsentlig i våra FA-cup- och Ligacupframgångar de senaste två åren, och under hans tidigare sejour från 2001 till 2010 var han huvudmålvaktstränare för akademin och målvaktstränare för a-laget säsongen 2007/08, då vi vann Premier League och Champions League.

Richard lämnar med våra varmaste lyckönskningar för nästa fas i hans karriär.

Under sin tid i klubben har Hartis jobbat med målvakter som André Onana, David de Gea, Dean Henderson och Edwin van der Sar.

Richard Hartis säger:

Manchester United är en speciell fotbollsklubb och det har varit underbart att ha varit en del av den under två olika tillfällen de senaste 24 åren.

Jag är stolt att ha haft möjligheten att jobba med några väldigt hårt arbetande och hängivna människor genom alla områden i klubben, och att ha upplevt så många fantastiska stunder med dem längs vägen.

Framför allt vill jag tacka alla målvakterna, både nuvarande och före detta, som har dedikerat sig själva till att representera klubben och spela på ett sätt som passar Manchester United.

Jag vill önska alla i klubben all lycka i framtiden.

Vi önskar Richard Hartis all lycka i framtiden!

Res med oss till Manchester!