Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Brighton & Hove Albion - Manchester United
Ge oss tre tunga poäng

Det var ett tag sedan nu vi tog tre tunga poäng i inledningen av en säsong. Borta mot Brighton & Hove Albion finns chansen. Manchester United kommer med någorlunda självförtroende och högre stabilitet än förra året. Motståndarna är dock också bra. 

De båda kombattanterna i morgon vann sina båda öppningsmatcher i Premier Leauge, United knappt, Brighton övertygande. Uppgiften blir således inte lätt men tron på elvan är stark och det senaste mötet från i våras vann United klart.

Manchester United

Erik ten Hag tror att vinsten i första matchen stärker självförtroendet och tron i laget även om mer tid behövs att spela ihop sig. Målet av Zirkzee förstås också mycket viktigt. Problemet är bara att Brighton är ett mycket bra motstånd och att United i själva verket har svårt för måsarna på bortaplan.  Upp till bevis nu alltså.

Försvarslinjen känns betydligt tryggare än tidigare med alternativen Maguire, Martínez och De Ligt. Nye Noussair Mazraoui verkar också pigg och spelskicklig. Med skador på vänsterbacken finns det nog ingen anledning att ändra på uppställningen, Dalot till vänster. Möjligen De Light framför Maguire redan nu i mitt tycke.

På mittfält får vi åter se Casemiro och Mainoo bakom trion Fernandes, Rashford och ska vi säga Garnacho då. Han bör gå före Amad i denna match, alternativt om Ten Hag vågar bänka Rashford. Längst fram har Zirkzee förtjänat en start direkt, om nu matchningen inte måste gå i mer långsam takt. Om Zirkzee spelar skulle det innebära att uppställningen blir lite mer klassiskt med Fernandes i sin vanliga roll som nummer 10.

Mason Mount har undertecknad trott en hel del på, men det är också svårt att helt naturligt få in honom i en startelva. Kanhända han istället blir förste inhoppare i denna match, där vi får se en falsk nia eller Rashford på topp efter viss tid. Knackar på gör Amad och sedan kan ju alltid Scott McTominay avgöra matchen.

Möjlig startelva:

Brighton & Hove Albion

Måsarna från sydöstra delen av England har en ny, tillika mycket ung, tränare i Fabian Hurzeler med sina 31 år. Många trodde det skulle ta tid att spela ihop laget men i premiären vann Brighton & Hove Albion övertygande borta mot Everton med 3-0. Det ska läggas till att Ashley Young blev utvisad för Everton i 66:e minuten, vilket såklart inte hjälpte hemmalaget att stå upp.

Särskilt pigg verkade japanen Mitoma som började målskyttet mot Everton. Vi vet vad han kan uträtta på sin kant sedan tidigare. Även välkände Danny Welbeck fanns i målprotokollet.

Det finns nog ingen anledning att tro att laget blir särskilt annorlunda efter den fina inledningen. I försvaret finns intressant nog ett par holländska kompisar (?) till tränarbänken i United. På högersidan finns både van Hecke och Veltman. På mittfältet senast startade veteranen James Milner som fortfarande spelar vid 38 års ålder och nu är inne på sin 23:e säsong i Premier Leauge.

Offensivt har vi redan nämnt namn som Welbeck och Mitoma. Men, intressant nog har vi en svensk talang som hoppade in i vinsten senast och nätade direkt, Yasin Ayari. Han kom från AIK 2022 och frågan är nu om det kan bli Ayaris genombrott i år. Vi hoppas ändå att United kan stänga ned både honom och de andra måsarna.

Möjlig startelva:

Historik

United har tyvärr rejält svårt borta mot Brighton & Hove Albion rent generellt men vann avslutet i PL förra året ganska komfortabelt med 2-0. Hemmamatchen i september 2023 blev det dock klar förlust och så även året innan när Brighton förnedrade United med 4-0.

Visste ni att…

  • Brightons tränare Fabian Hurzeler är med sina 31 Ã¥r den yngsta tränaren i Premier League nÃ¥gonsin.
  • Tre spelare som spelat för bÃ¥da klubbarna är Jesse Lingard, Danny Welbeck och Maria Thorisdottir.

Matchinformation

Brighton & Hove Albion
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 2
Tid: Lördagen den 24 augusti 2024, 13.30
Plats: Falmer Stadium, Falmer, Brighton
Domare: Craig Pawson
Teve: Amazon Prime

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Lindelöf (skadad, inget datum)
  • Shaw (vadskada, mitten september)
  • Højlund (hamstring, mitten september)
  • Malacia (knä, oktober)
  • Yoro (fot, tidigast slutet oktober)
  • Gore (axel, inget datum)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V20/7RangersNTR2-0
F28/7ArsenalNTR1-2VS
V1/8Real BetisNTR3-2
F4/8LiverpoolNTR0-3
O10/8Man CityNCS1-1FS
V16/8FulhamHPL1-0

Brighton & Hove Albion

Skador och avstängningar:

  • March (knä, september)
  • Verbruggen (skadad, september)
  • Enciso (knä, inget datum)
  • Minteh (huvud, inget datum)
Tveksamma:

  • Ferguson (fot)
  • Estupiñán (matchform)
  • Lamptey (matchform)
FORM
F19/5Man UnitedHPL0-2
V24/7Kashmina AntlersNTR5-1
V28/7Tokyo VerdyBTR4-2
V3/8QPRBTR1-0
V10/8VillarrealHTR4-0
V17/8EvertonBPL3-0

United mot Brighton

Totalt:3320-6-753-28
Borta:147-2-521-14
Premier League:148-0-622-19
SENASTE MÖTENA
O2023-04-23NFA0-0
F2023-05-04BPL0-1
F2023-09-16HPL1-3
V2024-05-19BPL2-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2020-09-30BLC3-0
F2022-05-07BPL0-4
F2023-05-04BPL0-1
V2024-05-19BPL2-0
Res med oss till Manchester!