Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Hannibal klar för Burnley

Idag bekräftades ytterligare en utgång i Manchester Uniteds trupp. Bara dagar innan deadline day är det klart att Hannibal Mejbri flyttar till Championship-klubben Burnley på permanent basis.

Hannibal, som ännu bara är 21 år gammal, är som många andra fotbollsspelare född i Paris förorter. Trots det valde han att representera Tunisien, sina föräldrars hemland. Som 16-åring spelade han i Monacos ungdomslag, innan han snappades upp av Manchester United för 5 miljoner pund, en ansenlig summa för en 16-åring.

Men det är lätt att förstå Hannibals talang. Redan som 16-åring visade han enorm energi som central mittfältare och bidrog både offensivt och defensivt, med en helhjärtad inställning i varenda situation. I ungdomslaget visade han snabbt vad United köpte honom för. Andra säsongen i U18 blev en braksuccé, med 4 mål och 8 assist på 20 matcher, en säsong som belönades med priset som årets reservspelare. Samma säsong fick han sin debut i A-laget, i säsongens sista match mot Wolverhampton. Nästa säsong blev det två ligamatcher för Hannibal, varav en från start.

Den lovande tunisiern lånades sedan ut till Birmingham City i Championship, en av Uniteds mest lyckade lån sedan Ferguson. Hannibal blev genast ordinarie och det hårdföra spelet i andraligan bidrog till Hannibals mognad. Hannibal såg klippt och skuren ut för en någorlunda karriär i United.

Men chanserna i A-laget rann inte ut i mycket. När ett mer prestigefyllt lån till Sevilla genomfördes fick Hannibal knappt sätta sin fot på plan. Sedan dess har konkurrensen på mittfältet ökat och Hannibal har hamnat i skymundan. Det blev till sist fem år i klubben och bara 13 A-lagsmatcher för Hannibal i Unitedtröjan.

Nu återvänder Hannibal alltså till ligan där han gjort störst succé, i en av Championships mest välmående lag i form av Burnley. Vi hoppas att miljöbytet gör Hannibal gott.

Vi önskar Hannibal all lycka till i sin nya klubb och tackar honom för hans tid i United!

Res med oss till Manchester!