Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Liverpool 0-3
En ny säsong, men allt är sig likt

Rivalmötet mellan Manchester United och Liverpool på Old Trafford slutade i ett praktfiasko för hemmalaget. Liverpool avgick med en 3-0-seger och United har nu en del att fundera på under det kommande landslagsuppehållet. 

United var med hyfsat från start och hade några pigga aktioner, men Liverpool var giftiga när de väl stack upp.

United räddades av att en Liverpoolspelare stod offside när tidigt bortamål föll.

Lite av en kalldusch som borde gjort att United vaknade till. Så blev det inte.

Det var framför allt en spelare som var helt bortkommen. Nämligen Casemiro.

Brassen var tveklöst Liverpools bästa spelare i första halvlek när han hjälpte till att skapa de två första målen. En fullständigt horribel halvlek av Casemiro, som inte gav Erik ten Hag något annat val än att byta ut honom. Toby Collyer byttes in och gjorde vad han kunde i ett hopplöst läge.

Toby Collyer ersatte Casemiro och visade vilja och mod när han kom in.

Uniteds centrala mittfält blöder för närvarande och det är en ganska enkel ekvation att göra i och med Manuel Ugartes intåg nyligen. Uruguayanen måste rätt in i startelvan när han är redo, för Casemiro kan inte få härja där längre. Det kommer kosta United mer än vad det kommer att smaka.

Nog för att stor skugga ska falla över Casemiro, så förtjänar även Kobbie Mainoo en slev kritik. Förra säsongen var det mer eller mindre enmansshow av engelsmannen på mittfältet men nu har verkligheten i någon mån kommit ikapp. Spannet mellan högt och lågt är lite för stort nu, med det sagt är det inte helt oväntat.

Om något ändå ska in på pluskontot tycker jag att Matthijs de Ligt startdebut var lovande. 25-åringen bildade mittbackslås med Lisandro Martinez, och det gav ett tryggare intryck än tidigare konstellationer vi sett.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Rykten om att Casemiro lämnade arenan i paus? Det stämmer inte, enligt Ten Hag. Casemiro byttes ut för att få till en förändring. Det behövdes lite risktagande och någon med pigga ben, därför kom Toby Collyer in.
  • Casemiro är en stor karaktär och har vunnit allting. Han kommer fortsätta bidra till laget, menar Ten Hag.
  • Det har bara gått tre matcher men vi håller på att bygga ett lag. Det tar tid. Ten Hag tror dock att i slutet av säsongen kommer United att en stor chans på en titel.
  • Gällande nyförvärvet Manuel Ugarte understryker Ten Hag att han inte har spelat något den här säsongen och att han kommer behöva tid att bygga upp sig. Han kommer att bli en viktigt spelare, men det kommer att ta lite tid. Detsamma gäller för Joshua Zirkzee.
  • Vill inte prata om positiva saker efter den här förlusten.
  • Återkommande misstag i två års tid, ligger det hos spelarna eller tränaren? Ten Hag menar att han inte förstår vad det är för misstag som reportern pratar om och skyddar sig istället med att peka på de två titlar United har vunnit under nederländarens tid i klubben.
  • Om sårbarhet och att släppa till lägen bakåt tycker Ten Hag att det är för tidigt att utläsa några mönster ännu.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Total klasskillnad i varje aspekt

Misstagens Manchester

Res med oss till Manchester!