Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Casemiro stannar / Europa League truppen / Blanc intar UEFA roll

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Casemiro verkar stanna i Manchester United trots rykten om en flytt. Vi kan även rapportera att klubben har bekräftat den 25 manna trupp som ska spela i Europa League. I övrigt så har Jean-Claude Blanc intagit en administrativ roll i UEFAs ledning.

Nytt på Muss.se: United har bekräftat värvningen av Celin Bizet från Tottenham. Vi tar en titt på de utlånade spelarna i lånekollen. Ni hittar även en rykande ny krönika på sidan.

Casemiro stannar

Tidigt igår så nåddes vi av rapporter att Galatasaray höll ögonen på Casemiro som ny mittfältare innan deras transferfönster stänger för sommaren. Det rapporterades då att Manchester United skulle överväga att sälja spelaren om rätt bud lades, dock så beskrevs brassens lön som ett väghinder för en potentiell försäljning.

Senare på kvällen så gick Daily Mail ut med rapporten att Casemiro själv inte hade några planer på att spela fotboll i den turkiska ligan och att spelaren ville stanna för att slåss om en plats i United.

Europa League truppen

Manchester Uniteds trupp för ligafasen av Europa League har nu bekräftats. Ni hittar de 25 utvalda spelarna nedan.

Målvakter: Andre Onana, Altay Bayindir, Tom Heaton, Dermot Mee.

Försvarare: Harry Amass, Diogo Dalot, Matthijs De Ligt, Jonny Evans, Victor Lindelof, Harry Maguire, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Noussair Mazraoui, Luke Shaw, Leny Yoro.

Mittfältare: Casemiro, Christian Eriksen, Bruno Fernandes, Mason Mount, Manuel Ugarte.

Anfallare: Amad, Antony, Rasmus Hojlund, Marcus Rashford, Joshua Zirkzee.

Viktigt att notera är att kvalificerade U21 spelare (som varit i klubben minst två år) kan adderas till truppen vid senare tillfälle. Detta förklarar varför vi inte ser Alejandro Garnacho eller Kobbie Mainoo i truppen.

Uniteds europaresa påbörjas den 25 september då Ten Hags lag ställs mot holländska Twente på Old Trafford.

Blanc intar UEFA roll

Klubbens nya direktör Jean-Claude Blanc har anställts till ledningen av European Club Association (ECA) samt UEFA’s Club Competition (UCC) Board of Administration. Både ECA och UCC är viktiga organ i UEFAs hantering av det europeiska fotbollsklimatet.

Läs mer på manutd.com.

Kopa Trophy nomineringar

Två Unitedspelare har nominerats till årets pris som den bäst presterande fotbollsspelaren i världen under 21 års ålder.

Alejandro Garnacho och Kobbie Mainoo finns bland de tio nominerade spelarna.

Leicester slipper poängavdrag

Leicester City har vunnit sitt överklagande mot beslutet om övervägande att klubben brutit mot Premier Leagues lönsamhets- och hållbarhets regler. Brott mot dessa regler brukar i vanlig ordning resultera i poängavdrag, något som Leicester nu slipper.

Steve Bruce till Blackpool

Blackpool FC har anställt 63 årige Steve Bruce som ny huvudtränare. Bruce var senast aktiv som huvudtränare år 2022, då med West Bromwich.

Steve Bruce spelade i Manchester United mellan 1987 och 1996. Han gjorde över 300 matcher för klubben och vann tre Premier League titlar.

 

Res med oss till Manchester!