Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldo kritiserar Ten Hag / Mount frustrerad över skadan / Ugarte spelar med feber

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Cristiano Ronaldo har delat med sig av sina kritiska tankar på situationen i Manchester United via Rio Ferdinands podcast. Vi kan även rapportera om Mason Mounts frustration över nyaste skadan, efter att spelaren lagt ett stort jobb på fysiken under sommaren. I övrigt så slog damlaget Leicester City i en träningsmatch.

Nytt på Muss.se: Manchester United har släppt den ekonomiska årsrapporten för 2023/24, ni hittar en sammanfattning av detta på sidan. Redaktionen har gett sina tankar på Jadon Sancho efter flytten till Chelsea på transfer deadline day.

Ronaldo kritiserar Ten Hag

Förhållandet mellan Cristiano Ronaldo och Erik ten Hag kollapsade vid slutet av Ronaldos andra stint i Manchester. Nu har den portugisiske forwarden sagt sitt om den nuvarande situationen i klubben via Rio Ferdinands podcast där Ronaldo var gäst.

Ronaldo passade på att kritisera Erik ten Hags attityd som huvudtränare i United samt kommentera att han inte har någon respekt för holländaren.

Tränaren, han säger att de inte kan tävla om att vinna ligan och Champions League. Manchester United-tränare, du kan inte säga att du inte kommer att kämpa för att vinna ligan eller Champions League.

Jag har ingen respekt för honom eftersom han inte visar respekt för mig. Jag är inte nöjd med hur det hela hände, men på samma sätt kan vi inte kontrollera vissa punkter i våra liv.

Ronaldo tycker även att United måste byggas om från grunden för att kunna kämpa om de största titlarna igen.

Den här klubben behöver tid att byggas upp igen eftersom det fortfarande är en av de bästa klubbarna i världen, men de behöver förändring.

Jag tror att framtiden kommer att vara ljus. Jag tror, ​​men de beror inte bara på talangerna. Det är mer än så. Det är alla i klubben, alla, inte bara spelare, klubb, allt som en enhet, förenat. De måste bygga om från botten.

De kan göra bra saker, de kan vinna Carabao Cup, men jag menar, Champions League eller Europa League eller Premier League, svårt, enligt min mening. Och jag önskar att jag har fel, jag önskar, men det kommer att bli svårt.

Läs mer på theguardian.com.

Mount frustrerad över skadan

Många inom klubben ser Mason Mount som en ny värvning inför säsongen 2024/25 efter att debutsäsongen i Manchester blev förstörd av konstanta skadebekymmer. Mount har nu delat med sig av sin frustration, efter en ny muskelskada som kommer att hålla honom ur spel tills oktober månad.

Mount rapporterades känna sig i “riktigt vass” form efter att spelaren genomgÃ¥tt ett eget tio dagars träningsläger i Portugal med en personlig tränare, nÃ¥got som gav resultat dÃ¥ Mount stod ut med sin fysiska form under försäsongen.

Mount började säsongen som en given startspelare innan skadan, där hans insatser i pressningsspelet blev en viktig kugge i Erik ten Hags taktiska upplägg utan boll. Spelaren åkte på en ny skada i matchen mot Brighton, och 25 åringen har delat med sig om sina tankar om skadan.

Under förra matchen fick jag en mindre muskelskada. Jag har fått det kollat på ​​och det ser ut som att jag kommer att vara borta i några matcher. Inför och under försäsongen arbetade jag hårt för att få tillbaka min kondition där den behöver vara och jag kände mig återupplivad, skarp och redo

Jag ville att ni skulle höra det direkt från mig hur frustrerad jag är, som jag förväntar mig att ni också är. Jag kommer att göra allt för att vara tillbaka i bästa form och hjälpa laget.

Läs mer på Manchester Evening News.

Ugarte spelar med feber

Uniteds nyaste nyförvärv Manuel Ugarte spelade 90 minuter för Uruguay mot Venezuela i en VM kval match som slutade 0-0. Ugarte var tveksam inför matchen då 23 åringen åkte på feber under de 24 timmarna innan matchen. Något som spelaren bekräftade till uruguayansk tv efter matchen.

Nu känner jag mig lite nere men jag mådde bra under matchen trots värmen

Igår hade jag lite feber men vi spelade lika och fick en poäng.

Ugarte reser nu tillbaka till Manchester för att tittas till inför bortamatchen mot Southampton på lördag klockan 13:30, där mittfältaren förväntas göra sin debut.

Läs mer på metro.co.uk.

Försäsongsvinst

Damerna plockade upp en ny försäsongsvinst i en träningsmatch mot Leicester på Carrington. Matchen slutade 2-0 till United, där Melvine Malard och Leah Galton blev målskyttar.

Res med oss till Manchester!