Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En ledsam och hopplös soppa

Ja, ni såg ju själva?

Groundhog Day bara fortsätter.

Manchester Uniteds kräftgång förändras inte under Erik ten Hag heller. 

Händer inget drastiskt är ligaspelet “över” inom kort även denna säsong. 

Just nu är det en fortsatt ledsam, sorglig och hopplös soppa. 

Härligt:

  • Onana. Kameruanen var överlägset bäste Unitedspelare under kvällen, i visserligen minimal konkurrens. Utan hans storspel hade det stått 0-6 på resultattavlan. 

Sorgligt:

  • Licha-de Ligt hyllades här förra veckan. Mot Spurs såg det ut som om de aldrig spelat tillsammans förut. Nederländaren var på gränsen till bedrövlig. 
  • Vad gör Dalot vid 0-1? Det ska jag berätta: Han jobbar inte hem, upptäcker att han inte gör det, och sträcker upp handen i en ursäkt när Johnson stöter in bollen i öppet mål. Hur kan detta ske? Obegripligt. 
  • United var katastrofala redan innan Brunos röda kort, men det var givetvis ingen utvisning. Hur VAR fick det till det är beyond me. Samtidigt: Nu får vi se hur ten Hag ställer upp utan portugisen under de kommande tre ligamatcherna. Kaptenen kan också behöva vila, med tanke på hur vilsen han sett ut under säsongsinledningen. 

Ofantligt trist:

  • 1-6. Det är Uniteds målskillnad på Old Trafford i ligaspelet så här långt. Det är alltså helt otroliga siffror. 
  • 0-3 i båda senaste hemmamatcherna. Utklassade. En halvtom hemmaarena innan slutsignal. Burop. Och då har ten Hag varit ansvarig i över två år. 
  • Och för 3000:e gången de senaste 11 åren: Var är identiteten? Inställningen? Karaktären? Spelidén? Än en gång är det som att se 11 (och sen 10) individer fösas ihop för första gången tillsammans i någon slags välgörenhetsmatch och ha inställningen “jag vill inte göra illa mig och vad ska jag handla till middagen ikväll?” under tiden på planen. 

… till sist:

  • United har nu vunnit 6 av sina 19 senaste ligamatcher. Och endast 1 av dessa vinster har kommit mot lag som slutade topp 10 förra året. Det är alltså sedan februari jag räknar då, så det är ett ganska stort urval. Ingen fluke. Det är alltså 23 poäng av 57 möjliga på en halv säsong vi snackar om. 
  • Porto borta på torsdag och Aston Villa i Birmingham innan landslagsuppehållet. Det borde bli ten Hags sista match i Europa som Unitedmanager och därefter hans sista insats i England.. Å andra sidan var jag helt övertygad om att han inte skulle leda ut laget som ansvarig tränare i augusti heller.