Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
En vecka med många ansikten för våra lag

Många matcher har avverkats i veckan, framför allt för herrlaget och ungdomslagen. För Erik ten Hags mannar summerar vi veckan som gick med två kryss, ett i Europa League och ett i Premier League. Förvånande nog vann inget av ungdomslagen någon match. För damerna blev det bara ligacupspel mitt i veckan, då Liverpool besegrades med 2-0. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

EL: Porto – Manchester United 3-3

Efter en svag inledande match i Europa League mot Twente förra veckan ställdes Manchester United inför ett nytt test mot Porto. En svängig match, där United hade en ledning med 2-0, slutade till sist 3-3 efter att Harry Maguire stångat in kvitteringen på övertid.

Allt om matchen

PL: Aston Villa – Manchester United 0-0

En på förhand tuff bortamatch slutade med en poäng för United när man spelade oavgjort mot Aston Villa. Uniteds farligaste läge hade Bruno Fernandes efter en frispark som gick i ribban. Även Marcus Rashford skapade ett par hyfsade lägen. Hemmalaget saknade dock inte lägen och kunde mycket väl ha gjort åtminstone ett mål.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WLC: Manchester United – Liverpool 2-0

Manchester United besegrade Liverpool med 2-0 när Women’s League Cup inleddes. Melvine Malard och Rachel Williams gjorde målen. United var det bättre laget egentligen hela matchen. Redan i den nionde matchminuten öppnade Malard målskyttet efter en hörna. Mitt i andra halvlek fastställdes slutresultatet av Williams, sedan Hinata Miyazawa brutit en passning från målvakten.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PIC: Manchester United – Hertha BSC 1-1

Uniteds U21 premiärspelade i Premier League International Cup och mötte tyska Hertha Berlin på hemmaplan. United ledde länge tack vare mål av Zach Baumann men tyskarna kvitterade på straff på övertid. Nästa match i turneringen är mot PSV i slutet av oktober.

Matchrapport

PLC: Tottenham Hotspur – Manchester United 4-3

Juniorerna var på resande fot och spelade U18 Premier League Cup mot Tottenham i lördags. Men United stod inte att känna igen. Man var totalt överkörda av Tottenham i första halvlek, i alla fall målmässigt. Hemmalaget gick upp till 4-0 men faktum är att United ändå spelade bra, problemet var att det var ihåligt bakåt.

Efter att Shea Lacey byttes in för United började saker och ting hända. 17-åringen reducerade med drygt tio minuter kvar och gjorde ett till kort efter. Det blev kontakt på riktigt när Gabriele Biancheri gjorde 4-3 på straff men närmre än så kom man inte.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Liverpool 0-1

Uniteds U21 fick se sig besegrade mot Liverpool på hemmaplan, detta trots att man hade mycket av spelet och skapade en del chanser. Daniel Gore och Toby Collyer spelade på mittfältet och låg bakom mycket men det ville sig inte längst fram.

Nyheter och annat

Populär och pålitlig skotte från pilarnas land

Det ytterst fragila United i Europa

All things must pass

Hundraprocentig inledning, ändå inte utan anledning till oro

Det var fel med rött kort

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet, dagen efter

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

20.00 / U21 / NLC
Forest Green Rovers – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet, United i landslagen

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet, United i landslagen

Lördag

Muss.se: Unitedsvepet, inför dam, United i landslagen

Söndag

13.30 / DAM / WSL
Manchester United – Tottenham Hotspur

Muss.se: Unitedsvepet, dagens lag dam, matchrapport dam, United i landslagen

Res med oss till Manchester!