Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Van de Beek tar farväl / Borgmästare vill stoppa övergång / Intervju med Ten Hag

Onsdagens nyhetssvep bjuder på en första längre intervju med Erik ten Hag sedan förra säsongen avslutades, där nederländaren bland annat pratar om att han vill höja standarden och så sakteliga börja utmana om de stora titlarna.

Vidare noterar vi att en flytt för Donny van de Beek är nära förestående och även Mason Greenwood ser ut att lämna permanent, om än att han inte verkar vara helt välkommen av en borgmästare.

Van de Beek tar farväl

Att Donny van de Beek inte har haft någon framtid i United på flera år har inte varit någon hemlighet.

Nu, efter knappt fyra år på Old Trafford, är nederländarens tid i klubben över. En flytt till spanska Girona väntar för 27-åringen, som tar farväl av United på via sin Instagram.

Enligt rapporterna kring affären får United blygsamma £500 000 i transfersumma, vilket kan stiga till ungefär det tiodubbla med vidareförsäljningsklausul och bonusar. 

Van de Beek har under sin tid i United även varit utlånad till Everton och Eintracht Frankfurt, med den sistnämnda klubben som senaste låneadress.

Vi väntar på att United också offentliggör nyheten.

Greenwood till Marseille – men stoppas av borgmästaren?

Efter ett par väldigt brokiga år bakom sig har Mason Greenwood hittat tillbaka till fotbollen igen. Den senaste säsongen var engelsmannen utlånad till spanska Getafe där han gjorde åtta mål på 33 ligamatcher.

Någon framtid i United har emellertid inte 22-åringen efter att i januari 2022 ha häktats misstänkt för våldtäkt, kvinnomisshandel, sexuella övergrepp och mordhot. Han släpptes efter att åtalet lades ner men stängdes av från spel i United.

Nu ser dock franska Marseille ut att vilja knyta åt sig Greenwood för en summa närmare £27 miljoner, rapporterar The Athletic.

Men från franskt håll kommer motreaktioner på den eventuella övergången. Marseilles borgmästare, Benoît Payan, vädjar till Ligue 1-klubben att stoppa affären då han menar att det är en skam.

Han understryker någon som har gett sig på en kvinna med våld inte bör ha att göra i klubben och Payan ska tala med Marseilles president om att hindra en övergång.

Trio skriver proffskontrakt

Ungdomsspelarna Jacob Devaney (17), Thomas Myles (18), och Ashton Missin har i dagarna skrivit på proffskontrakt med United. De två förstnämnda bekräftar detta via sina sociala medier. Missin själv inte offentliggjort något, utan istället hänvisar vi till inlägget nedan.

Missin kommer dock inte få spela med U18-laget, det vill säga juniorlaget. 17-åringen, som fyller 18 i augusti, är helt enkelt för gammal för spel i den ålderskategorin och lär istället figurera i reservlaget.

Ten Hag vill höja standarden

Ten Hag går in på sitt tredje år som manager för United.

Erik ten Hag skrev på ett nytt avtal med United i förra veckan och förberedelserna ligger nu för fullt på den stundande försäsongen. Sommarens första match är på måndag mot Rosenborg i Norge och vi kommer som vanligt få se att ganska spretigt lag och stor spelaromsättning i matchen.

Både för laget och för Ten Hags del blir det en viktig försäsongen för att sätta standarden inför ligastarten i augusti. Och just standarden är något 54-åringen vill höja i United, berättar han i en intervju med klubbens kanaler.

Att höja nivån höjer också kravbilden, vilken Ten Hag menar är att börja slåss om de stora titlarna, det vill säga ligan och Champions League (där United för övrigt inte kommer delta nästa säsong). Men tålamod är ju en dygd, sägs det.

“Vi vet att saker och ting inte händer över en natt. Vi måste jobba för det, men vi är ambitiösa och utvecklas varje dag.

“Det är en process som tar tid, och vi jobbar på den. Men jag vet också att med förändringarna som sker inom klubben och infrastrukturen på träningsanläggningen, så kommer vi vara redo för framtiden.”

För att ta del av hela intervjun hänvisar vi till Uniteds hemsida. 

McNeill har hittat ny klubb

Uniteds före detta forwardstalang Charlie McNeill har hittat en ny klubb sedan hans avtal med United gick ut för en dryg vecka sedan.

20-åringen har gjort klart med Sheffield Wednesday, hemmahörande i The Championship.

McNeill gjorde en träningsmatch för United förra året, men gick därefter till League One-klubben Stevenage på lån. Han gjorde mål i sin debut men fick bara speltid i tre matcher under höstsäsongen. I januari avslutades lånet och han återvände till United, där han spelade med U21-laget under återstoden av säsongen.

Vi önskar Charlie McNeill lycka till i karriären och i sin nya klubb!

Träningsmatch för U21

Onsdagen den 24 juli kommer Uniteds U21-lag träningsspela mot Chester på bortaplan, som man även gjorde förra året vid den här tiden. Den gången vann United med 4-0.

Avsparkstid är 20.30, svensk tid.

Res med oss till Manchester!