Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Liveblogg: Transfer deadline day
I väntan på att Jadon Sancho ska bekräftas

Det är transfer deadline day. Innan transferfönstret stänger räknar vi med att Manchester United kommer att ha genomfört ett antal affärer, både ingående och utgående. Vi följer utvecklingen hela dagen i den här livebloggen.

Deadline day 2024

Bekräftat:

Rykten:

  • Fler ungdomar ut på lån
  • Jadon Sancho till Chelsea

Av Peter Andersson Lilja, Mikael Österdahl

I väntan på att Jadon Sancho ska bekräftas

11.18

På lördagsförmiddagen har fortfarande ingen av klubbarna bekräftat Jadon Sanchos övergång från Manchester United till Chelsea. Enligt trovärdige David Ornstein genomfördes emellertid affären under natten till lördag.

Vi avvaktar förstås en officiell bekräftelse, vilket vi tar i en egen artikel. Men den här livebloggen stänger nu dörren. Tack för visat intresse!

Deal sheet för Sancho

00.28

Transferfönstret har nu stängt och Jadon Sancho är ännu inte officiellt klar för Chelsea. Det är emellertid inget problem. Klubbarna har nämligen skickat in ett deal sheet till Premier League, vilket ger parterna två timmar till på sig att lösa pappersarbetet.

Nolan utlånad till Inverness Caledonian Thistle

23.14

U21-försvararen James Nolan flyttar till Skottland på lån. Närmare bestämt till Inverness Caledonian Thistle, som är hemmahörande i skotska League One. Vi återkommer med mer under helgen.

Jadon Sancho till The Blues

22.50

Ytterligare ett rykte sägs nu vara  bekräftat. Jadon Sancho går sannolikt till rivalerna i London, Chelsea. Vi avvaktar fullständig bekräftelse.

Ugarte bekräftad

22.19

Så var även Manuel Ugarte klar för Manchester United. Det var en väntad nyhet under kvällen och den kom nu alltså i hyfsad god tid innan fönstret stänger. Egen artikel kommer inom kort.

 

McTominay klar för Napoli

21.05

Manchester United bekräftar att Scott McTominay är klar för Napoli och Serie A. Egen artikel kommer inom kort.

Koné bekräftad

20.35

United har bekräftat värvningen av Sékou Koné.

Ingen Ugarte på söndag

19.13

Pappersarbetet för Manuel Ugarte och Scott McTominay är i sin avslutande fas. Den som eventuellt hade hoppats få se Ugarte mot Liverpool på söndag kan emellertid sluta hoppas. Ugarte hinner inte registreras i tid.

Ashworth: Samtal pågår

18.45

I samband med Europa League-lottningen har Uniteds sportchef Dan Ashworth snackat deadline day med media. Han säger att United är nöjda med vad klubben har gjort under transferfönstret.

På en fråga om han vill att United ska värva mer svarar han:

“Vi har ett par samtal som pågår, det är allt jag kan säga.”

Aljofree till Accrington Stanley bekräftat

18.24

Sonny Aljofree till Accrington Stanley har nu bekräftats officiellt. Mer om det i en egen artikel inom kort.

Sancho nära Chelsea

17.45

Enligt trovärdiga uppgifter är Jadon Sancho nära en övergång till Chelsea. Det hela ska handla om ett lån med köpkrav under nästa år. Frågan är då bara vilka summor som är på tapeten. Samtalen lär vara igång.

Det skulle vara en lösning som både klubben och Sancho är nöjda med. Frågan är vad fansen säger om Jadon Sancho hos rivalerna?

Harrison till Chester

13.15

Målvakten Elyh Harrison flyttar till Chester på ett säsongslångt lån. Detta är bekräftat av United. Mer om detta i en egen artikel senare.

Deadline day 2024

11.36

Fotbollsvärldens allra galnaste dag är här. Det är deadline day och fotbollsklubbarna försöker desperat få till en sista förstärkning innan transferfönstret stänger.

Manchester United kommer av allt att döma vara aktiva idag. Vi har i praktiken redan räknat hem värvningen av Manuel Ugarte från Paris Saint-Germain och utgående är det närmast en självklarhet att Scott McTominay flyttar till Napoli.

Utöver det är det mycket snack om Jadon Sancho, där både klubb och spelare tycks önska en skilsmässa. De hetaste spåren tycks vara Juventus och Chelsea, där en övergång till Chelsea skulle kunna innebära att en av deras 136.758.554.324 kontrakterade spelare går motsatt väg.

Vidare räknar vi med att United kommer att skicka ungdomar ut på lån. Enligt Manchester World kommer Sonny Aljofree flytta till Accrington Stanley, där Radek Vítek under vårsäsongen var på ett framgångsrikt lån.

Annorstädes noterar vi att den före detta Unitedspelaren Sam Johnstone är klar för Wolves.

Det är inte bara deadline day idag. Vi kommer också  få besked om vilka United kommer att möta i Europa League och dessutom håller Erik ten Hag presskonferens inför söndagens match mot Liverpool. Det behandlar vi i separata artiklar.

Res med oss till Manchester!